Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje vatikanskega predstavnika z Raulom Castrom?

Objava: 18. 06. 2010 / 07:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje vatikanskega predstavnika z Raulom Castrom?

Ta teden je na uradnem obisku na Kubi nadškof Dominique Mamberti, tajnik Svetega sedeža za odnose z državami

Po poročanju ameriških agencij cerkveni predstavniki na Kubi ne izključujejo možnosti za srečanje med kubanskim predsednikom Raulom Castrom in vatikanskim tajnikom za odnose z državami, nadškofom Dominiqueom Mambertijem, ki je ta teden na uradnem obisku na Kubi.

Nadškof Mamberti je na Kubo pripotoval, da bi obeležil petinsedemdeseto obletnico vzpostavitve diplomatskih vezi med Kubo in Svetim sedežem, obenem pa se je udeležil dejavnosti v okviru Katoliškega socialnega tedna. S krajevnimi škofi naj bi razpravljal o trenutnem položaju Cerkve na Kubi in in njihovih pastoralnih potrebah.

Kar se tiče dejavnosti kubanske Cerkve, je po besedah škofa Jorgeja Serpe iz škofije Pinar del Rio ‘še vse na stopnji pogovorov. (Nadškof Mamberti se bo sestal z vladnimi predstavniki in izrazil svoje stališče. Čeprav to morda ni najbolj očitno, ob prisotnosti dialoga vedno pride vsaj do minimalnega napredka in stvari se prevetrijo.)’

Glede prestavitve dvanajstih zapornikov v kazenske zavode, bližje njihovim domačim krajem, kjer jih bodo domači lažje obiskovali, in glede osvoboditve Ariela Siglerja, zapornika vesti, ki je paraplegik, je škof Serpa povedal, da dogajanje opazujejo z velikim upanjem in ga označujejo kot velik korak, kljub temu pa so še vedno previdni. Želijo doseči rezultate, ki bodo ugajali vsem vpletenim in v najkrajšem možnem času.
Do prestavitve zapornikov in osvoboditve Siglerja je prišlo po pogovorih kubanske vlade s cerkvenimi predstavniki.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh