Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stavka britanske medijske mreže BBC med papeževim obiskom?

Objava: 16. 08. 2010 / 09:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stavka britanske medijske mreže BBC med papeževim obiskom?

Bivanje Benedikta XVI. na Otoku bi lahko otežile tudi demonstracije, ki jih po poročanju medijev minuli konec tedna pripravljajo papeževi kritiki.

Kot poročajo britanski mediji, obstaja možnost, da bo v času papeževega obiska v Veliki Britaniji prihodnji mesec prišlo do stavke pri britanski medijski mreži BBC. Ker so pri omenjenem podjetju spreminjali pokojninske pogoje, je pet sindikatov znotraj mreže pozvalo k demonstrativnem prenehanju dela, kot prvi možni datum za začetek stavke pa so predvideli 9. september.

Poleg tega to ni edina stavka, ki Otoku grozi pred zgodovinskim obiskom svetega očeta. Škotski mediji so poročali, da se o prenehanju dela pogajajo tudi delavci agencije 'Glasgow Life', ki upravlja športne dvorane in muzeje, nekatere izmed teh pa naj bi uporabili kot prizorišče dogodkov v sklopu papeževega obiska na Škotskem.

Bivanje Benedikta XVI. na Otoku bi lahko otežile tudi demonstracije, ki jih po poročanju medijev minuli konec tedna pripravljajo papeževi kritiki. Skupina demonstrantov naj bi zaprla pot do katoliške šole 'St. Mary's University College' v Twickenhamu, kjer naj bi sveti oče nagovoril okoli tri tisoč šolarjev in študentov.

Druga skupina, ki jo podpirajo tudi cerkveni kritiki in predstavniki homoseksualcev, naj bi demonstrirala v središču Londona, pa tudi pred sedežem britanske vlade na slovitem naslovu Downing Street št. 10. Oba protesta sta predvidena za isti dan, zvečer pa naj bi se nadaljevala v londonskem Hyde Parku.

Mediji še poročajo, da stroški papeževega obiska na Otoku še niso pokriti. Ker v Veliki Britaniji ne plačujejo cerkvenega davka, je Cerkev odvisna od zasebnih darov in nabirk. Zgolj stroški za zagotovitev varnosti v londonskem Hyde Parku pa naj bi znašali več kot dva milijona evrov.

Opazovalci ocenjujejo, da je navdušenja nad obiskom Benedikta XVI. v Veliki Britaniji precej manjše od tistega, ki so ga verniki izkazali ob obisku Janeza Pavla II. na Otoku leta 1982. Vstopnice za dogodke ob obisku svetega očeta so marsikje še na voljo. Kot časnik 'Independent' navaja mnenje kolumnista katoliškega tednika 'The Tablet', je odziv vernikov pred obiskom 'sicer ne mlačen, vsekakor pa ne goreč'. Komentatorji vzrok za pomanjkanje zanimanja med drugim pripisujejo zadržanemu značaju papeža Benedikta XVI. in škandalom ob spolnih zlorabah v katoliški Cerkvi, ki so bile razkrite v preteklem letu.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh