Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Štirideset v atentatu ranjenih iraških kristjanov bo romalo v Lurd

Objava: 10. 02. 2011 / 08:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Štirideset v atentatu ranjenih iraških kristjanov bo romalo v Lurd

Od lanskega novembra so Iračani v zdravstveni oskrbi Francozov.

Štirideset iraških kristjanov, ki so bili močno poškodovani v atentatu na katedralo v Bagdadu, bo jutri romalo v Lurd. Kot so sporočili z rektorata Marijinega svetišča, se bodo Iračani v Lurdu udeležili svete maše in dveh procesij.

Omenjena skupina je bila močno ranjena v napadu na sirsko-katoliško katedralo v iraški prestolnici zadnjega oktobra lani. Od meseca novembra dalje so Iračani v zdravstveni oskrbi Francozov. V krvavem napadu je življenje izgubilo več kot štirideset ljudi, okoli šestdeset pa jih je bilo poškodovanih.

Prisotnost iraških kristjanov spominja na dejstvo, da je Lurd kraj univerzalnega bratstva, so pojasnili v tamkajšnjem rektoratu. Tam enotnost narodov in njihova sprava bivata v duhu skupnega upanja.

Francija je po napadu izrazila pripravljenost, da sprejme skupno stopetdeset iraških kristjanov. Že leto pred tem so Francozi v okviru prostovoljnega evropskega programa za pomoč posebej ogroženim verskim manjšinam iz Iraka sprejeli tisoč tristo tamkajšnjih kristjanov.

Položaj kristjanov v Iraku je bil osrednja tema konference stalnega sveta Vatikanske škofovske sinode, ki je včeraj zasedala v Vatikanu. Kristjani v deželah Bližnjega vzhoda so nenehno izpostavljeni nasilju in napadom, so zapisali v svojem poročilu. Kristjani imajo pravico do kulturne in verske svobode, krščanske skupnosti na kriznih območjih Bližnjega vzhoda pa so po ocenah tamkajšnjega cerkvenega vodstva odvisne od stalne materialne in moralne podpore. Njihove socialno-politične razmere so še vedno izredno napete.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh