Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stota obletnica rojstva in dvajseta obletnica smrti škofa Leniča

Objava: 26. 10. 2011 / 09:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stota obletnica rojstva in dvajseta obletnica smrti škofa Leniča

Ob 100-letnici rojstva rojaka škofa dr. Stanislava Leniča se v župniji Cerklje ob Krki pripravljajo na misijon, ki bo potekal od petka, 28. oktobra, do nedelje, 6. novembra 2011.

Ob 100-letnici rojstva rojaka škofa dr. Stanislava Leniča se v župniji Cerklje ob Krki v novomeški škofiji pripravljajo na misijon, ki bo potekal od petka, 28. oktobra, do nedelje, 6. novembra 2011, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Program misijona je objavljen na župnijski spletni strani (http://www.zupnija-cerkljeobkrki.si/index.php/misijon), posamezni dnevi pa bodo imeli naslednje poudarke: Cerkev, Verujem, Občudujem, Božje kraljestvo, Svetost, Spomin, Evharistija, Božje usmiljenje, Poklican sem, Občestvo. V soboto, 5. novembra 2011, ob 17. uri, bodo maševali letošnji novomašniki, ki bodo predstavili tudi svoja pričevanja. V nedeljo, 6. novembra 2011, ob 10.30, bo somaševanje ob sklepu misijona in začetku Leničevega leta vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan, ob 18. uri pa bo v župnišču predstavitev knjige z naslovom 'Dvanajst zvezd', sad umetniškega ustvarjanja trinajstih domačih avtorjev, med katerimi je tudi cerkljanski župnik Janez Žakelj.

V preteklih dneh je pri založbi Družina izšla knjiga z naslovom 'Dolina škofov', v kateri je predstavljenih devet škofov, ki so izšli iz doline reke Krke, od beograjskega nadškofa metropolita Franca Perka pri njenem izviru do ljubljanskega pomožnega škofa Stanislava Leniča pri njenem izlivu v reko Savo. Poleg njiju so predstavljeni še naslednji škofje: Anton Jamnik, Friderik Irenej Baraga, Alojzij Šuštar, Janez Frančišek Gnidovec, Andrej Glavan, Alojz Turk in Stanislav Hočevar.

Nekaj slavnostnih dogodkov so v spomin Stanislavu Leniču priredili tudi v župniji Sodražica v ljubljanski nadškofiji. V soboto, 17. septembra letos, je bila v cerkvi na Strmci sveta maša, pri kateri je sodeloval moški zbor Fantje od fare Sodražica. Maši je sledil koncert omenjenega zbora. V soboto, 24. septembra, je bilo v župnijskem domu v Sodražici predavanje prof. dr. Andreja Vovka z naslovom 'Dr. Stanko Lenič – pričevalec Resnice'.

V četrtek, 3. novembra 2011, ob 18. uri pa v župnijski cerkvi v Sodražici prirejajo molitveno uro za duhovne poklice. Ob 19. uri bo sveta maša z nagovorom prof. Toneta Koširja SDB.

V petek, 4. novembra 2011, ob 18.30, bo molitev rožnega venca za mlade, ob 19.uri pa maša z nagovorom polhograjskega župnika Bogdana Oražma. Po maši bo srečanje za mlade v župnijskem domu.

V soboto, 5. novembra 2011, ob 18.30, bo molitev rožnega venca za družine, ob 19. uri pa maša z nagovorom dr. Franceta Oražma.

V nedeljo, 6. novembra 2011, ob 10.00, bo slovesna sveta maša ob stoti obletnici rojstva, ki jo bo daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik

V soboto, 19. novembra 2011, ob 18. uri, bo sveta maša, pri kateri bo sodeloval mešani župnijski pevski zbor Sodražica, ki po maši prireja tudi spominski koncert.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh