Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strelec zmagovitega gola bo romal v Compostelo

Objava: 15. 07. 2010 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Strelec zmagovitega gola bo romal v Compostelo

Španski nogometaš, ki je na prvenstvu v Južni Afriki zadel zmagoviti gol, se je zaobljubil, da bo peš poromal po poti svetega Jakoba.

Španski nogometaš Andres Iniesta, ki je na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki zadel zmagoviti gol, se je zaobljubil, da bo peš poromal po poti svetega Jakoba v špansko romarsko središče Santiago de Compostela.

Romarska pot svetega Jakoba že stoletja priteguje vernike iz vse Evrope v špansko mesto Santiago de Compostela, kjer hranijo svetnikove posmrtne ostanke. Kot so poročali španski mediji, so mesece pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva člani španske ekipe časniku ‘Marca’ poslali zapečatene kuverte z obljubami, ki naj bi jih izpolnili, če Španija osvoji naslov svetovnih prvakov.

Pri časniku so po zgodovinski španski zmagi minulo nedeljo kuverte odprli in ugotovili, da so se Iniesta ter še dva ekipna kolega, Fernando Torres in Carlos Marchena, zaobljubili, da bodo peš poromali po Jakobovi poti. Iniesta je svojo obljubo razodel tudi v nekem televizijskem pogovoru pred začetkom prvenstva in dejal, da bo ‘romanje vsekakor opravil, pa kakor koli že…’ Njegov ekipni kolega Sergio Busquets, ki je bil z njim v studiu, je dal enako obljubo.

Španski mediji svoje nogometaše zdaj želijo spomniti na njihovo obljubo in čeprav zaenkrat še nihče ni predstavil uradnega načrta, so novinarji prepričani, da bo nogometaše na romanju spremljalo veliko število njihovih privržencev.

Letos v Compostelo roma tudi papež Benedikt XVI., saj v romarskem središču obhajajo sveto Jakobovo leto. Praznujejo ga vsakokrat, ko je god apostola, 25. julij, nedelja. Naslednje sveto Jakobovo leto bodo praznovali leta 2021.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh