Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svet Evropskih škofovskih konferenc na posvetu s papežem

Objava: 18. 05. 2010 / 09:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svet Evropskih škofovskih konferenc na posvetu s papežem

Tema srečanja so bile aktualne težave in dejavnosti Cerkve v deželah s katoliško manjšino

Papež Benedikt XVI. se je včeraj sestal s predstavniki Sveta Evropskih škofovskih konferenc, na posvetu pa je tekla beseda o trenutnem položaju Cerkve v Evropi. Kot so sporočili s tiskovnega urada Sveta Evropskih škofovskih konferenc, je bila glavna tema srečanja pogovor o aktualnih težavah in dejavnostih Cerkve v deželah s katoliško manjšino.

Pri Svetu so ločene pogovore z Benediktom XVI. in z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem ocenili kot plodne in prisrčne. Svet Evropskih škofovskih konferenc zastopa triintrideset katoliških škofovskih konferenc po vsej Evropi.

Kot predstavniki Sveta so se pogovorov v Vatikanu udeležili predsednik Sveta kardinal Peter Erdö iz Budimpešte in podpredsednik kardinal Josip Bozanić iz Zagreba ter kardinal Jean-Pierre Ricard iz Bordeauxja. Pridružil se jim je tudi generalni tajnik Duarte da Cunha.

Predsedništvo Sveta v Vatikanu ostaja do srede, tam pa bodo s predstavniki različnih vatikanskih oblasti razpravljali še o aktualnih evropskih vprašanjih ter o projektih Sveta evropskih škofovskih konferenc.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh