Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče britansko mladino poziva, naj bo odprta za Božji glas, ki ji odzvanja v srcu

Objava: 20. 09. 2010 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče britansko mladino poziva, naj bo odprta za Božji glas, ki ji odzvanja v srcu

Na molitvenem bdenju v londonskem Hyde Parku se je na večer pred razglasitvijo kardinala Newmana za blaženega zbralo okoli sto tisoč vernikov.

Nekakšen uvod v včerajšnjo beatifikacijo kardinala Johna Henryja Newmana so v britanski prestolnici priredili minulo soboto zvečer, ko je papež Benedikt XVI. v Hyde Parku vodil molitveno bdenje, ki se ga je udeležilo okoli sto tisoč vernikov, med njimi veliko mladih. Sveti oče je v govoru razmišljal o Newmanovih krepostih, aktualnih tudi za današnji čas, poročajo pri vatikanskem radiu. Zbrano množico je povabil, naj v življenju pričuje za vero ter goji strast do resnice, čeprav je cena za to lahko tudi visoka.

Kardinal Newman po papeževih besedah tudi uči, da resnica, ki nas osvobaja, ne more biti pridržana za nas same: zahteva namreč pričevanje in mora biti slišna, kar pa lahko, kot je opozoril papež, terja visok davek. Tu se je sveti oče spomnil številnih Angležev, ki so v Tyburnu zaradi svoje vere izgubili življenje, ter opozoril, da zvestoba evangeliju včasih drago stane tudi danes. Toda Cerkev se po njegovih besedah kljub temu ne sme izmikati svoji dolžnosti, ki je oznanjevanje Kristusa in njegovega evangelija, katerega resnica odrešuje. Sklicujoč se na kardinala Newmana je papež še dejal, da med vero in življenjskim načinom tistega, ki je sprejel Kristusovo resnico in svoje življenje predal Njemu, ne sme biti prepada.

Ob koncu nagovora je nekaj besed namenil številnim mladim, ki so se udeležili molitvenega bdenja, zaznamovanega z velikim veseljem in navdušenostjo britanskih vernikov. Benedikt XVI. je mlade pozval, naj Boga vprašajo, kakšno službo jim je namenil. ‘Bodite odprti za njegov glas, ki odzvanja v vašem srcu. Ne bojte se mu popolnoma predati,’ je še mlade spodbudil papež, ki ga je na poti v Hyde Park in zunaj njega pozdravilo skupno kakih dvesto tisoč vernikov.

Fotografija: CatholicHerald.co.uk

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh