Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče je obiskal vatikansko državno tajništvo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 04. 2013 / 09:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče je obiskal vatikansko državno tajništvo

Tik pred imenovanjem naslednika kardinala Tarcisia Bertoneja na 'položaju št. 2' v Vatikanu?

Papež Frančišek je minuli petek prvič po nastopu svojega položaja obiskal vatikansko državno tajništvo. Kot so sporočili iz Vatikana, ga je v Apostolski palači sprejel državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Sveti oče je nato v kratkem nagovoru pozdravil okoli tristo zaposlenih v rimski kuriji.

Kardinal Bertone je v svojem nagovoru papežu zagotovil, da je državno tajništvo v pravem pomenu besede 'tajništvo papeža'. Po nagovorih je papež vsakega uslužbenca pozdravil osebno. Celotno srečanje je trajalo okoli petdeset minut.

Vatikansko državno tajništvo je nekakšno vladno središče rimske kurije. Državni tajnik, vedno tudi kardinal, je za papežem 'drugi mož' Vatikana. Največji urad rimske kurije sestavljata dva oddelka, notranje in zunanje ministrstvo.

Kardinali v rimski kuriji in kardinali vesoljne Cerkve so v času predkonklava izrazili precejšnjo kritiko zaradi prevladujočega položaja vatikanskega državnega tajništva. Papež Frančišek je kardinala Bertoneja sprva potrdil na njegovem položaju, precej verjetno pa je, da bo v doglednem času položaj zasedel drug človek.

Po navedbah vatikanskega spletnega portala 'The Vatican Insider' naj bi bil za novega državnega tajnika imenovan prefekt Kongregacije za misijone, kardinal Fernando Filoni. Kongregacija, ki jo trenutno vodi, je ena izmed najvplivnejših in finančno najmočnejših ustanov v rimski kuriji.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh