Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče moli za prebivalce Japonske

Objava: 14. 03. 2011 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče moli za prebivalce Japonske

K molitvi za prizadeto azijsko deželo pozivajo tudi vsi ostali cerkveni voditelji po svetu.

Papež Benedikt XVI. je žrtvam katastrofalnega potresa na Japonskem izrazil svoje najgloblje sožalje. Sveti oče je globoko prizadet zaradi tragičnih posledic naravne nesreče – hudega potresa, ki je sprožil še rušilni cunami na severni obali te otoške dežele. Prizadetemu ljudstvu je Benedikt XVI. svojo podporo zagotovil v telegramu, poslanemu predsedniku Japonske škofovske konference, nadškofu Leu Jun Ikenagi iz Osake. Papež je vsem prizadetim zagotovil svojo povezanost v molitvi, tako za pokojne in pogrešane žrtve katastrofe kot tudi za preživele. Obenem je izrazil solidarnost z vsemi, k žrtvam nudijo pomoč v tem težkem času. Omenjenji telegram je podpisal vatikanski državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone.

K molitvi za Japonsko so pozvali tudi ostali cerkveni voditelji po svetu. V deželi so trenutno precej zaskrbljeni tudi zaradi jedrskih elektrarn, ki so prav tako utrpele posledice rušilnega potresa in posledičnega cunamija. V jedrskem reaktorju v mestu Fukušima je v soboto prišlo do večih eksplozij. V regiji Tohoku, kjer leži najbolj prizadeto mesto Sendai, je uničen ali močno poškodovan velik del cerkva različnih veroizpovedi. Kot poročajo na spletni strani svetovne anglikanske skupnosti, je precejšnjo škodo utrpela tamkajšnja anglikanska katedrala. Anglikanski primas, nadškof Rowan Willimas, je poslal sporočilo sestrski Cerkvi na Japonskem in ji zagotovil svoje molitve.

Papež Benedikt XVI. je japonskim škofom poslal sožalno brzojavko, žrtev uničujočega potresa pa se je spomnil tudi med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Prizori tragične katastrofe, potresu je sledil že rušilni cunami, so po vsem sveti izzvali veliko prizadetost, je dejal sveti oče. Zato je japonskemu ljudstvu, ki svoj trenutni položaj prenaša pogumno in dostojanstveno, izrazil svojo duhovno bližino, obenem pa je pozval k takojšnji pomoči za vse žrtve.

Žrtvam potresa na Japonskem je za pomoč pri posledicah naravnih katastrof pristojni Papeški svet ‘Cor Unum’ po naročilu papeža Benedikta XVI. v svojem prvem odzivu namenil stopetdeset tisoč dolarjev (okoli stodeset tisoč evrov), kot je v pogovoru za Radio Vatikan ob koncu tedna sporočil apostolski nuncij na Japonskem, nadškof Alberto Bottari de Castello.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh