Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče poziva k jedrski razorožitvi

Objava: 06. 05. 2010 / 06:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče poziva k jedrski razorožitvi

Papež Benedikt XVI. je včerajšnjo katehezo na splošni avdienci posvetil duhovnikovemu posvečevanju ljudi, ob koncu pa je pozval k jedrski razorožitvi

Papež Benedikt XVI. je včerajšnjo katehezo na splošni avdienci na Trgu svetega Petra posvetil duhovnikovemu posvečevanju ljudi, ob koncu pa je pozval k jedrski razorožitvi. Vse udeležence konference o konvenciji o neširjenju jedrskega orožja, ki se je začela v ponedeljek v New Yorku, je pozval, naj presežejo zgodovino in potrpežljivo tkejo politiko in gospodarstvo miru, da bi na ta način doprinesli k celostnemu človeškemu razvoju in k resničnim težnjam narodov. Mir se opira tudi na zvestobo in spoštovanje prevzetih odgovornosti. Sveti oče je poudaril, da v tem duhu spodbuja pobude, ki stremijo k postopni razorožitvi in k vzpostavitvi območij brez jedrskega orožja, v luči njegove popolne odprave.

Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je Benedikt XVI. v katehezi spomnil tudi na svoj pastoralni obisk Torina, kjer je v nedeljo počastil Jezusov mrtvaški prt, ter na bližajoče se apostolsko potovanje na Portugalsko.

Sveti oče je duhovnike pozval, naj ne pozabijo, da pri njihovem poslanstvu misijonarsko oznanjevanje, čaščenje in zakramenti nikoli niso ločeni, zato je potrebno spodbujati zdravo zakramentalno pastoralo. To po papeževih besedah še posebej velja v našem času, ko se po eni strani zdi, da vera slabi, po drugi strani pa se pojavlja globoka potreba ljudi po iskanju duhovnosti. Sveti oče je duhovnike pozval, naj spodbujajo primerno katehezo, s katero bodo vernikom zagotovili ustrezno razumevanje vrednosti zakramentov, obenem pa naj bodo razpoložljivi, velikodušni in pozorni pri podarjanju Božje milosti. To je Bog sicer položil v njihove roke, a to po papeževih besedah ne pomeni, da so njeni gospodarji, temveč zgolj upravniki.

V nadaljevanju kateheze je Benedikt XVI. duhovnike še povabil, naj se vrnejo v spovednice, v prostor, kjer se obhaja zakrament sprave, in tudi v prostor, v katerem je potrebno pogosteje bivati, da tako vernik lahko najde usmiljenje, nasvet in tolažbo ter se čuti od Boga ljubljenega in sprejetega. Vernike je medtem spodbudil, naj se zavedajo pomena velikega daru, ki ga za Cerkev in ves svet predstavljajo duhovniki.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh