Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče pričel z rednimi tedenskimi avdiencami z vrhom kurije

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 03. 2013 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče pričel z rednimi tedenskimi avdiencami z vrhom kurije

Na prvem delovnem srečanju se je Frančišek sestal s prefektom Kongregacije za škofe, kanadskim kardinalom Marcom Ouelletjem.

Papež Frančišek je v začetku tedna pričel z rednimi tedenskimi avdiencami za sodelavce v vrhu kurije. Na prvem delovnem srečanju se je sestal s prefektom Kongregacije za škofe, kanadskim kardinalom Marcom Ouelletjem.

Vodja kongregacije, ki je pristojna za škofovska imenovanja po vsem svetu – z izjemo misijonskih dežel in vzhodnih Cerkva - , se je nedavno s papežem že srečal, ko mu je na rednem tedenskem srečanju predstavil aktualne dokumente in vprašanja, ki se ob njih pojavljajo. Na rednih tedenskih avdiencah so se pri svetem očetu Frančišku zvrstili že prefekt Kongregacije za nauk vere, vatikanski državni tajnik ter notranji in zunanji minister. Ostali prefekti in predsedniki vatikanskih kongregacij in svetov so še za časa pontifikata Benedikta XVI. v preteklih letih redna tedenska srečanja opuščali.

V razpravi o reformi rimske kurije in o boljšem sporazumevanju v cerkvenem vrhu je bila že večkrat izražena želja, da bi ponovno uvedli redna tedenska srečanja s papežem. Trenutno velja, da vodja posameznega urada v vatikanski kuriji izrecno zaprosi za srečanje s svetim očetom, če mu mora predstaviti kakšen dokument ali izpostaviti določena vprašanja. Do avdience pri papežu kardinal v rimski kuriji pride torej v primeru, ko je potrebno na njegovem delovnem področju sprejeti kakšno pomembno odločitev ali pa če pripravljajo nov dokument.

Ni še povsem jasno, kakšno prakso bo uvedel papež Frančišek. V začetku velikega tedna je poleg kardinala Ouelettja sprejel tudi prefekta Kongregacije za redove, brazilskega kardinala Joaja Braza de Aviza.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh