Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče se je na Malti srečal z žrtvami spolnih zlorab

Objava: 19. 04. 2010 / 07:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče se je na Malti srečal z žrtvami spolnih zlorab

Papež je izrazil svoj ‘sram in žalost nad vsem, kar so morale prestati žrtve in njihove družine’

Papež Benedikt XVI. se je med svojim obiskom Malte včeraj sestal tudi z žrtvami spolnih zlorab na tem sredozemskem otoku. Z manjšo skupino žrtev, zlorabljenih s strani katoliških duhovnikov, se je srečal v prostorih malteške apostolske nunciature.

Svetega očeta je globoko prizadelo pričevanje žrtev in ob srečanju je izrazil svoj ‘sram in žalost nad vsem, kar so morale prestati žrtve in njihove družine’. Zagotovil jim je svoje molitve in obljubil, da bo Cerkev storila vse, kar je v njeni moči, da bi primere zlorab kar najbolje razrešila in odgovorne pripeljala pred roko pravice, mlade pa v prihodnosti obvarovala pred tovrstnim početjem.

Dvajsetminutnega srečanja se je udeležilo osem moških, starih med trideset in štirideset let, spremljal pa jih je nadškof s sosednjega otoka Gozo, Mario Grech. Vatikanski tiskovni predstavnik, p. Federico Lombardi, je za medije izjavil, da je med srečanjem svetega očeta z žrtvami spolnih zlorab vladalo ‘malce napeto, a vendar sproščeno ozračje’. Srečanje se je začelo s tiho molitvijo na kolenih, nato pa je papež vsako žrtev posebej sprejel ob oltarju in prisluhnil njihovim zgodbam.

Ob zaključku srečanja so papež in prizadeti še enkrat skupaj molili, nato pa je Benedikt XVI. vsem podelil svoj apostolski blagoslov.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh