Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče spomnil na katoliška mučenca iz Auschwitza

Objava: 09. 08. 2010 / 06:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče spomnil na katoliška mučenca iz Auschwitza

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo Angelovega češčenja zbrane vernike povabil, naj stvari uporabljajo po Božji logiki.

Papež Benedikt XVI. je zbrane vernike v letni rezidenci Castel Gandolfo včeraj spomnil na dva mučenca iz obdobja druge svetovne vojne. V svojem nagovoru pred molitvijo Angelovega češčenja je spregovoril o redovnici Edith Stein (1891-1942) in o duhovniku Maksimilijanu Kolbeju (1894-1941), ki sta oba izgubila življenje v koncentracijskem taborišču Auschwitz.

V 'temačnem obdobju druge svetovne vojne' oba svetnika nikoli nista 'izgubila upanja in zaupanja v Boga življenja in ljubezni', je dejal sveti oče. Svoje življenje sta zastavila izhajajoč iz Boga in v smeri k Bogu. V katoliški Cerkvi spomin na Steinovo obhajamo danes, 9. avgusta, god mučenca Maksimilijana Kolbeja pa dan pred velikim šmarnom, 14. avgusta.

Benedikt XVI. je vernike povabil, naj zemeljske dobrine uporabljajo brez sebičnosti in želje po posedovanju ali obvladovanju, temveč po božji logiki, ki je pozornost do drugega, po logiki ljubezni, 'v takšni obliki odnosa, ki izhaja iz Boga in je usmerjen v Boga'. Ob razlagi včerajšnjega evangeljskega odlomka je sveti oče spregovoril o vrednosti človeške osebe v Božjih očeh ter o nepotrebni zaskrbljenosti za zemeljske stvari.

Papež je svoj nagovor zaključil s povabilom k zaupanju v materinsko pomoč Device Marije, kraljice svetnikov, ki je vedno ljubeče z nami na našem romanju. Vernike je pozval, naj se nanjo obračajo z zaupno molitvijo.

Po končani molitvi Angelovega češčenja je papež Benedikt XVI. navzoče pozdravil v francoskem, angleškem, nemškem, španskem, poljskem in italijanskem jeziku ter vsem zaželel lepo nedeljo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh