Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče stavi na ustaljena božična darila

Objava: 27. 12. 2010 / 09:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče stavi na ustaljena božična darila

Papežev prijatelj že osemindvajseto leto zapored božične darove po izboru svetega očeta v Vatikan osebno dostavi iz njegove domovine Bavarske.

Pri izbiri božičnih daril papež Benedikt XVI. po besedah svojega prijatelja Thaddäusa Kühnla stavi na ustaljene in preverjene stvari. Gospod Kühnel je namreč, kot je zaupal nemškemu časniku 'Frankfurter Allgemeine Zeitung', že osemindvajseto leto zapored božične darove po izboru svetega očeta v Vatikan dostavil iz njegove domovine Bavarske. Med pošiljko so bila štiri božična drevesca in preko petsto sveč iz čebeljega voska, saj Benediktu XVI. na jelkah ni všeč električna razsvetljava, je pojasnil bančni direktor iz Münchna.

Med prtljago je bilo tudi, še našteva Kühnel, ki božične nakupe za prijatelja osebno opravlja že od leta 1982, deset darilnih košar za najožje papeževe sodelavce. Dvajsetkilogramska vsebina košar v sebi skriva marcipan, bonbone, marmelado, božično pecivo spekulatius 'in ostale stvari, ki jih človek potrebuje takole okoli Božiča'.

Po Kühnlovih besedah je Benedikt XVI. sveti večer preživel v krogu svojih tajnikov in osebnih ter hišnih pomočnikov. Takrat razdeli božične darove, nato pa zaigra na klavir in po prostoru se razlegajo božične pesmi. Pri izbiri melodij Benedikt XVI. prav tako stavi na tradicijo. Kühnel kot njegovo najljubšo božično pesem navaja klasiko iz 16. stoletja z naslovom 'Vzklila je vrtnica'.

Božično snidenje z bratom Georgom Ratzingerjem je za svetega očeta na sporedu šele 28. decembra. Takrat, pojasnjuje Kühnel, oba resnično praznujeta Božič, in na božičnem drevescu se še enkrat prižgejo vse lučke.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh