Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče začasno potrdil sodelavce kurije na njihovih položajih

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 18. 03. 2013 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče začasno potrdil sodelavce kurije na njihovih položajih

Vatikan: Papež potrebuje čas za molitev in razmislek, preden se dokončno odloči glede zasedbe posameznih položajev v rimski kuriji.

Papež Frančišek je vodje in člane rimske kurije prosil, naj ‘začasno’ in ‘do nadaljnega’ ostanejo na svojih položajih. Mednje sodita denimo tudi vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone in prefekt Kongregacije za nauk vere, Gerhard Ludwig Müller. Papež potrebuje nekaj časa za molitev in razmislek, preden se bo dokončno odločil glede zasedbe posameznih položajev v rimski kuriji, so minulo soboto sporočili iz Vatikana. Z odstopom Benedikta XVI. 28. februarja so namreč vsi vodje posameznih uradov v rimski kuriji svoje položaje izgubili.

Takole so zapisali v Vatikanu: “Sveti oče Frančišek je izrazil željo, da vodje in člani rimske kurije, pa tudi tajniki in predsedniki papeških komisij za Vatikansko državo začasno ohranijo svoje dosedanje položaje – do nadaljnega. Sveti oče si želi vzeti nekaj časa za razmislek, molitev in dialog, preden kogar koli dokončno imenuje ali potrdi.”

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh