Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveto pismo po svetu prevedeno v 2527 jezikov

Objava: 27. 07. 2011 / 06:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveto pismo po svetu prevedeno v 2527 jezikov

S tem velja za najpogosteje prevajano knjigo vseh časov.

Sveto pismo, ali pa vsaj nekatere svetopisemske knjige, so bili doslej prevedeni v 2527 svetovnih jezikov, so sporočili s Svetovnega združenja svetopisemskih družb v angleškem mestu Reading v svojem letnem poročilu z naslovom ‘Scripture Language Report’. S tem Sveto pismo velja za najpogosteje prevajano knjigo vseh časov.

Po navedenih podatkih je število prevodov v letu 2010 v primerjavi z letom poprej zraslo za skupno devetnajst. Celotno Sveto pismo je doslej na voljo v štiristodevetinšestdesetih jezikih, kar je za deset več kot v letu 2009. Nova zaveza je bila doslej prevedena v 1231 jezikov. Posamezne svetopisemske knjige so izšle v osemstosedemindvajsetih jezikih. Po navedbah prevajalske stroke je na svetu okoli šest tisoč petsto živih jezikov.

Večina svetopisemskih prevodov je izšla v Aziji in na območju Tihega oceana, kjer lahko ljudje ‘Knjigo vseh knjig’ prebirajo že v 1063 različnih jezikih. Na drugem mestu je Afrika s sedemstodevetintridesetimi prevodi, sledita ji Severna in Južna Amerika s skupno petstodvanajstimi in zatem Evropa ter Bližnji vzhod z dvestodesetimi prevodi. V umetnih jezikih, kot je denimo esperanto, so zaenkrat na voljo trije svetopisemski prevodi.

Med najnovejše celotne prevode po navedbah Svetovnega združenja svetopisemskih družb sodi Sveto pismo v čuvaščini. Čuvašija je avtonomna republika Ruske federacije v Privolškem zveznem okrožju, večina njenega prebivalstva pa pripada ruski pravoslavni Cerkvi.

Svetovno združenje svetopisemskih družb je mednarodna povezava stošestinštiridesetih narodnih svetopisemskih družb.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh