Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan družin znova avgusta 2018 v Dublinu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 05. 2016 / 08:16
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetovni dan družin znova avgusta 2018 v Dublinu

Svetovni dan družin znova avgusta 2018 v Dublinu

Tema srečanja: Evangelij družine, veselje za svet; udeležba papeža Frančiška zaenkrat še ni potrjena.

Deveti svetovni dan družin v katoliški Cerkvi bodo med 22. in 26. avgustom 2018 priredili v Dublinu. V središču srečanja naj bi bila papeževa posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni, uradno geslo pa je »Evangelij družine, veselje za svet«, kot je včeraj v Vatikanu oznanil predsednik Papeškega sveta za družino, nadškof Vincenzo Paglia. Udeležba papeža Frančiška po navedbah dublinskega nadškofa Diarmuida Martina zaenkrat še ni potrjena.



Papež naj bi izrazil svoj namen, da obišče Dublin, je nadškof Martin pojasnil na predstavitvi svetovnega dneva družin v Vatikanu, vendar je za obvezujočo potrditev obiska zaenkrat še prezgodaj. Dublinski nadškof je spomnil, da so papeži to množično srečanje obiskali že večkrat, Frančišek se je lani septembra z družinami srečal v ameriški Filadelfiji.

Svetovni dan družin v Dublinu bi lahko pripomogel, da bi Irska »v težkih trenutkih prehoda pomagala sebi, Evropi in svetu znova poiskati misijonarsko moč, energijo in zagon«, je na predstavitvi dejal nadškof Paglia. To velja tudi v luči trenutne evropske krize. Škandalov glede spolnih zlorab, ki so v preteklih letih močno pretresli irsko Cerkev, nadškof ni izrecno omenjal.

Svetovni dan družin je tudi »pomembna etapa« v sprejemanju aprila objavljene posinodalne apostolske spodbude Radost ljubezni v vesoljni Cerkvi, je pojasnil vatikanski nadškof. Ob tem ne gre zgolj za posodabljanje družinske pastorale, ampak za »nov način, kako živeti Cerkev«.

Prvo svetovno srečanje družin so na pobudo Janeza Pavla II. (1978-2005) priredili leta 1994 v italijanski prestolnici. Odtlej se družine srečujejo vsake tri leta v različnih krajih po svetu. Za načrtovanje in pripravo srečanj je pristojen Papeški svet za družino v sodelovanju s škofijo gostiteljico.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh