Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Taizejsko srečanje v Berlinu 2011 tudi ob pomoči tamkajšnjega župana

Objava: 01. 10. 2010 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Taizejsko srečanje v Berlinu 2011 tudi ob pomoči tamkajšnjega župana

Letos se bodo mladi na Taizejskem srečanju sestali v Rotterdamu.

Vsakoletno mednarodno srečanje ekumenske skupnosti iz Taizeja bodo prihodnje leto priredili v Berlinu. Kot je na predstavitvi za medije povedal berlinski evangeličanski deželni škof Markus Dröge, prireditelji pričakujejo okoli štirideset tisoč mladih udeležencev.


Srečanje naj bi potekalo od 28. decembra 2011 do 1. januarja 2012. Berlinski župan Klaus Wowereit je projektu namenil tudi podporo nemške zvezne dežele Berlin. Dröge in Wowereit sta za predstavnike medijev spregovorila po srečanju vrhovnih predstavnikov senata in deželne Cerkve. Letošnje Taizejsko srečanjo pripravljajo v nizozemskem Rotterdamu.

Srečanje sta sklicala deželni škof Dröge in berlinski kardinal Georg Sterzinsky. Po njunih navedbah je Berlin že potrdila tudi skupnost v Taizeju. Vasica Taize v vzhodni Franciji velja za simbol ekumenskega gibanja. Tam je sedež ekumenske bratske skupnosti, ki je postala stičišče srečevanj mladih s celega sveta. Skupnosti pripada okoli sto bratov iz več kot petindvajsetih držav, ki so pripadniki katoliške in različnih evangeličanskih Cerkva.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh