Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tajnik pri Svetem sedežu za odnose z državami danes z Janšo

Objava: 03. 04. 2007 / 08:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tajnik pri Svetem sedežu za odnose z državami danes z Janšo



Tajnik Svetega sedeža za odnose z državami Dominique Mamberti, ki se mudi na večdnevnem obisku v Sloveniji, se bo danes v Ljubljani srečal s predsednikom vlade Janezom Janšo. Gostitelj srečanja, zunanji minister Dimitrij Rupel, pa bo nadškofu Mambertiju v čast na apostolski nunciaturi pripravil sprejem.

Že v ponedeljek se je Mamberti srečal z zunanjim ministrom in predsednikom republike Janezom Drnovškom. Pogovori z zunanjim ministrom so bili predvsem v znamenju evropskih tem. Rupel je na srečanju tudi ocenil, da so dvostranski odnosi Slovenije in Vatikana zelo dobri in da so v vzponu. Mamberti pa je dejal, sta strani dosegli dogovor o številnih vprašanjih, čeprav nekatera še vedno ostajajo odprta. Drnovšek in Mamberti pa sta govorila predvsem o razmerah v Darfurju in na Kosovu.

Papež Benedikt XVI. je novega vodjo vatikanske diplomacije imenoval septembra lani. 54-letni Mamberti, ki je bil rojen v Marakešu, v duhovnika pa je bil posvečen na Korziki, je že 20 let diplomat Vatikana. Od leta 2002 do imenovanja za tajnika za odnose z državami - na položaju je zamenjal Giovannija Lajolo - je opravljal službo papeškega nuncija v sudanskem Kartumu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh