Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tajvanski škofje zahtevajo ukinitev smrtne kazni

Objava: 29. 04. 2010 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tajvanski škofje zahtevajo ukinitev smrtne kazni

Škofje menijo, da morajo oblasti pravično ukrepati in braniti dostojanstvo človeškega življenja

Škofovska konferenca Tajvana zahteva odpravo smrtne kazni, poročajo pri vatikanskem radiu. V ta namen pripravlja več vrsto pobud, ki bodo okrepile občutek za dostojanstvo in svetost človeškega življenja, pa tudi za ohranjevanje družbene harmonije in kulture odpuščanja ter sprave.

Tajvanski škofje v svoji izjavi zahtevajo odpravo smrtne kazni, do pravnomočne odločitve pa preložitev izvedbe že sprejetih pravnomočnih smrtnih obsodb. V obrazložitvi teh zahtev tajvanskim oblastem na različnih ravneh so zapisali, da smrtna kazen ni dokončna rešitev za izkoreninjenje kriminala.

Porast najbolj okrutnega kriminala na Tajvanu, pišejo škofje, je posledica pomankljivega občutka za dostojanstvo in svetost življenja ter razmišljanja o vrednosti življenja. Pri tem je najbolj odpovedala družina, ki ne ve, kako bi pomagala mladim spoznati smisel življenja.

Škofje tudi jasno povedo, da morajo oblasti pravično ukrepati in braniti dostojanstvo človeškega življenja. Zato Cerkev vabi vse, posebno pa še oblasti, naj izboljšajo vzgojo v družini in družbeno pomoč, s čimer bi morda lažje preprečevali kriminal. Tako bi Tajvan postal zgled za vso Azijo.

Katoliška Cerkev se je v prizadevanjih za odpravo smrtne kazni povezala z budisti in drugimi krščanskim Cerkvami in skupnostmi. Upokojeni škof in kardinal Paul Shan je isti poziv oblastem poslal po sredstvih družbenega obveščanja.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh