Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden protesta za spoštovanje človekovih pravic v šoli

Objava: 29. 11. 2010 / 10:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden protesta za spoštovanje človekovih pravic v šoli

Ali sme biti šola prostor za radikalno homoseksualno ideologijo, ki se praviloma izvaja brez vednosti in pristanka staršev?

V tednu od 25. novembra do 2. decembra Civilna iniciativa za družino in pravice otrok organizira Teden protesta za spoštovanje človekovih pravic v šoli. Teden protesta je nastal kot odziv na številne informacije o dejavnostih, ki jih v javnih šolah kot obliko istospolnega propagandizma pogosto brez vednosti staršev izvajajo aktivisti različnih civilnodružbenih organizacij.

Akcija ima, kot na spletni strani www.24kul.si pojasnjujejo prireditelji, tri cilje: da se v okviru razprave o spornem predlogu družinskega zakonika javnost obvesti o tem, da bi morebitna uvedba izenačitve zakonske zveze in istospolne zveze ter posvojitev otrok v istospolne skupnosti odprla vrata spremembam šolskim programov in učbenikov v osnovnih in srednjih šolah; zagotoviti, da bodo pouk v šoli izvajali učitelji v skladu s sprejetimi učnimi programi (žal se v zadnjem času namreč dogaja, ugotavljajo v civilni iniciativi, da se v šolah odvijajo tudi učne ure in aktivnosti, ki jih ne izvajajo učitelji, ampak tudi nekateri aktivisti, ki otroke učijo stvari, ki niso primerni njihovi stopnji razvoja, so v nasprotju s sprejetimi šolskimi programi ter v nasprotju s prepričanji velike večine staršev); tretji cilj tedna protesta pa je zagotoviti spoštovanje pravice in dolžnosti staršev, določenih v 54. členu Ustave RS, ki pravi: »Starši imajo pravico in dolžnost vzdrževati, izobraževati in vzgajati svoje otroke« (pravice in dolžnosti iz 54. člena Ustave RS med drugim vključujejo tudi to, da so starši seznanjeni, v kakšne aktivnosti so naši otroci vključeni v šoli, še posebej če gre za aktivnosti, ki niso del strokovno verificiranih učnih vsebin).

»Kot odgovorni državljani smo ob tem, ko se je marsikje razširila navada, da homoseksualni aktivisti razširjajo svojo ideologijo po osnovnih in srednjih šolah ter starši o tem niso obveščeni, dolžni zagotoviti tako spoštovanje strokovno predpisanih učnih vsebin v šoli kot tudi pravico staršev do obveščenosti in soglasja s tem, kar se v šoli dogaja,« so prepričani v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok, zato najširšo javnost vabijo, da se pridruži protestu za spoštovanje človekovih pravic v šoli - tudi tako, da se z elektronskimi sporočili, poslanimi na naslove medijev, poslancev državnega zbora, drugih politikov in mnenjskih voditeljev zavzamejo »za vrednoto družine, pravice otrok in lepšo prihodnost«.

Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok, je ob začetku tedna protesta, 25. novembra, na ministra za šolstvo dr. Igorja Lukšiča naslovil javno pismo, v katerem opozarja na kršenje pravic otrok in staršev v osnovnih in srednjih šolah.

»V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok smo v zadnjih mesecih ugotovili, da se že dalj časa, po nekaterih informacijah že več let, po večjem številu slovenskih osnovnih in srednjih šol izvaja prava homoseksualna prevzgoja otrok največkrat brez vednosti in dovoljenja staršev. Gre za delovanje Amnesty International Slovenija (AIS) in Društva Legebitra ter zelo verjetno še nekaterih drugih organizacij, o katerih informacije zaenkrat še preverjamo,« v javnem pismu ugotavlja Aleš Primc.

Omenjeni dve nevladni organizacij v šolskih prostorih in ponekod tudi v okviru rednega pouka, po Primčevih besedah izvajata delavnice, »kjer učence homoseksualni aktivisti prepričujejo z radikalno homoseksualno ideologijo, ki med drugim vključuje: spodbujanje otrok, naj ne sprejmejo svojega naravnega spola, ampak naj si sami določijo spol; spodbujanje otrok, naj eksperimentirajo in preizkušajo različne spolne prakse, da bodo ugotovili svojo spolno usmerjenost; razvrednotenje vloge in pomena mame in očeta v otrokovem življenju; nestrokovno, napačno in zavajajoče predstavljanje temeljnih človekovih pravic, saj kot temeljno človekovo pravico posebej izpostavljajo npr. pravico homoseksualcev, da sklenejo zakonsko zvezo in posvojijo otroka – ti dve želji homoseksualnih aktivistov nista opredeljeni kot 'človekova pravica' v nobenem mednarodno zavezujočem pravnem dokumentu o človekovih pravicah; agitacijo, naj se otroci kot homoseksualni aktivisti udeležujejo Parade ponosa.«

Tovrstnemu aktivizmu v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok odločno nasprotujejo, zato od ministra za šolstvo med drugim pričakujejo, da zaščiti učence in dijake v osnovnih in srednjih šolah pred škodljivimi posledice prohomoseksualne radikalne ideologije ter zagotovi izvajanje temeljne pravice staršev do obveščenosti in pristanka o zadevah, ki se tičejo njihovih otrok; da se Amnesty International Slovenija, Društvu Legebitra in drugim organizacijam homoseksualnih aktivistov, ki razširjajo radikalno homoseksualno ideologijo in namerno ali ob pomanjkanju strokovnega znanja zavajajo učence, prepove delovanje v slovenskih šolah; da zagotovi, da bodo otroke v šoli o vprašanjih spolnosti poučevali za to usposobljeni strokovnjaki na podlagi strokovno verificiranih programov. Od šolskega ministra v civilni iniciativi pričakujemo, da bodo tudi o človekovih pravicah v šoli poučevali za to usposobljeni strokovnjaki na podlagi strokovno verificiranih programov. Nedopustno namreč je, »da bi nekatere šole tako pomembni področji vzgoje in izobraževanja prepustile organizacijam homoseksualnih aktivistov«.

Protestna akcija Civilne iniciative za družino in pravice otrok ima precejšen medijski odmev, kot je bilo mogoče pričakovati pa je v levičarskih medijih že tarča različnih diskreditacij in očitkov o domnevni »homofobnosti«.

Na fotografiji: Aleš Primc, vodja Civilne inicitive za družino in pravice otrok

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh