Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden zaporov z naslovom 'Bodi z menoj'

Objava: 18. 11. 2010 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden zaporov z naslovom 'Bodi z menoj'

Teden zaporov, ki v svetovnem merilu vsako leto poteka v okviru krščanskih Cerkva in skupnosti, bo letos trajal od nedelje, 21., do sobote, 27. novembra 2010.

Teden zaporov, ki v svetovnem merilu vsako leto poteka v okviru krščanskih Cerkva in skupnosti, bo letos trajal od nedelje, 21., do sobote, 27. novembra 2010, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Geslo 'Bodi z menoj' (prim. Lk 23,42–43) je vzeto iz odlomka nedeljskega evangelija ob začetku tedna zaporov. Evangelij opisuje prizor Kristusa na križu in se navezuje na vsebino tedna zaporov, saj se po mnenju organizatorjev 'prepletata zlomljen svet in čudežna Božja ljubezen. Na kraju, kjer se zdita osamljenost in ločenost nepremagljivi, zaslišimo Jezusove besede spokorjenemu hudodelcu: 'Z menoj boš v raju', ki v osamljenega in zlomljenega človeka vnašajo upanje'.

Organizatorji in prostovoljci želijo javnost opozoriti na potrebe zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike. Namen tedna je spodbuditi ljudi k okrepitvi in utrditvi upanja tudi s pomočjo molitve in konkretnih prostovoljnih akcij, ki jih organizira Zaporniški vikariat.

V Zaporniškem vikariatu skupaj z zaporniškim vikarjem g. Robertom Friškovcem deluje okoli trideset prostovoljcev, ki spremljajo zapornike. Njihovo poslanstvo je osredotočeno na posredovanje pozitivnih izkušenj v smislu človeških odnosov, zmanjšanje čustvenih obremenitev, ki so posledica institucije in položaja v njej, razširitev možnosti za komuniciranje in prilagajanje na nove vedenjske vzorce.

V frančiškanski cerkvi na Tromostovju v Ljubljani bo v sredo, 24. novembra 2010, po večerni maši, ki bo ob 19.00, molitev ob tednu zaporov.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.center-ecce.si./index.php.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh