Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Telo patra Pija bodo 19. aprila prenesli v novo cerkev

Objava: 09. 04. 2010 / 12:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Telo patra Pija bodo 19. aprila prenesli v novo cerkev

Novi bogoslužni prostor krasijo bogati mozaiki jezuitskega patra Marka Ivana Rupnika

V ponedeljek, 19. aprila letos, bodo posmrtne ostanke svetega patra Pija iz Pietrelcine (1887-1968) prenesli iz kripte starega svetišča Marije Matere milosti v bližnjo novo cerkev, posvečeno svetemu Piju, ki jo je zasnoval Renzo Piano. To so minuli teden sporočili bratje kapucini na tiskovni konferenci v San Giovanni Rotondu, poročajo pri vatikanskem radiu.

Novo svetišče, kjer bo poslej počivalo telo svetega patra Pija, je 21. junija lani obiskal in blagoslovil papež Benedikt XVI. Provincial je razložil, da je bil datum 19. april izbran na čast pete obletnice izvolitve papeža Benedikta XVI., istočasno pa sovpada tudi z odprtjem CXXVI. kapucinskega provincijskega kapitla. Odločitev bratov kapucinov je podprla tudi Kongregacija za zadeve svetnikov. Telo patra Pija, ki ga je nekdanji papež Janez Pavel II. za svetnika razglasil leta 2002, od leta 1968 počiva v kripti majhnega svetišča Marije Matere milosti, kjer je bilo med letoma 2008 in 2009 tudi na ogled vernikom.

Novo svetišče, v katerega bodo prenesli posmrtne ostanke svetega Pija iz Pietrelcine, je po mnenju krajevnega nadškofa priložnost za številne romarje, da se v velikem in udobnem prostoru poglobijo v molitev, obenem pa kliče vse vernike, naj že v zemeljskem življenju postanejo podobni Kristusu. Novi prostor z bogatimi mozaiki jezuitskega patra Marka Ivana Rupnika je zelo primeren za premišljevanje in duhovno obnovo.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh