Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tihi protestni pohod za preganjane kristjane

Objava: 19. 03. 2010 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tihi protestni pohod za preganjane kristjane

Organizacija za varstvo človekovih pravic 'Christian Solidarity International' danes na Dunaju prireja protestni pohod, da bi opozorila na težak položaj koptov v Egiptu

Avstrijska veja organizacije za varstvo človekovih pravic 'Christian Solidarity International' danes popoldan na Dunaju prireja tradicionalni tihi protestni pohod, s katerim vsako leto opozarja na preganjanje kristjanov po vsem svetu. Letos bo v središču pozornosti težak položaj koptskih kristjanov v Egiptu. Častni gost pohoda, ki vodi od Dunajske državne opere do katedrale sv. Štefana, bo vrhovni škof koptske pravoslavne Cerkve v Nemčiji, škof Anba Damian. Ob peti uri popoldan bodo udeleženci pohoda v dunajski katedrali sv. Štefana obhajali slovesno ekumensko bogoslužje.

Poleg škofa Damiana in škofa avstrijskih koptov Gabriela naj bi se pohoda udeležili tudi kardinal Christoph Schönborn, dunajski pomožni škof Franz Scharl, upokojeni evangeličansko-luteranski škof Herwig Sturm in predstavnik evangeličanske Cerkve, Thomas Hennefeld.

Po zaključenem bogoslužju bo škof Damian v predavanju predstavil ogrožen položaj egiptovskih kristjanov. Med osemdesetimi milijoni Egipčanov predstavljajo koptski kristjani okoli desetodstotno manjšino, ki je že desetletja izpostavljena najrazličnejšim pritiskom.

Nazadnje je njihova stiska pritegnila pozornost svetovne javnosti v začetku letošnjega januarja, ko so koptske kristjane napadli med obhajanjem božičnega bogoslužja v kraju Nag Hammadi v osrednjem Egiptu. V atentatu je bilo ubitih šest koptskih vernikov in en musliman. To je bil najhujši napad na egiptovske kopte v zadnjih desetih letih.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh