Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tokio 2021: moskovski patriarhat podpira ruske športnike

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 07. 2021 / 09:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2021 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tokio 2021: moskovski patriarhat podpira ruske športnike
Rusija zaradi številnih dopinških škandalov ne sme sodelovati na olimpijskih igrah v Tokiu FOTO: Vatican Media

Tokio 2021: moskovski patriarhat podpira ruske športnike

Metropolit Hilarion, vodja urada za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, je ruskim športnikom, ki bodo sodelovali na olimpijskih igrah v Tokiu, izrekel podporo v imenu Ruske pravoslavne cerkve.

V redni tedenski oddaji »Cerkev in svet« je metropolit po navedbah avstrijskega Kathpressa povedal nekaj spodbudnih besed domačim športnikom in športnicam: »Vsa država, vsi vas podpiramo, ne glede na to, pod katero zastavo nastopate. Dobro vemo, da nastopate za Rusijo, in zelo ponosni bomo na vse vaše zmage.«

Dobro vemo, da nastopate za Rusijo, in zelo ponosni bomo na vse vaše zmage.

Ozadje metropolitovega sporočila je resno: Rusija na letnih olimpijskih igrah 2021 v Tokiu in zimskih 2022 v Pekingu ne sme sodelovati zaradi številnih dopinških škandalov. Neobremenjeni športniki iz te države pa smejo na olimpijskih igrah nastopiti kot »nevtralni« udeleženci. Ob predstavitvi nastopajočih in morebitni zmagi pa ne sme zadoneti ruska himna, prireditelji ne smejo izobesiti ruske zastave in športniki ne smejo nositi oblačil državnih reprezentanc.

Neobremenjeni ruski športniki smejo na olimpijskih igrah v Tokiu nastopiti kot »nevtralni« udeleženci.

Ravno zato, ker je športnikom odvzeta možnost, da nastopijo pod svojo nacionalno zastavo in na zmagovalnih stopničkah prisluhnejo državni himni, tekmovalci potrebujejo še toliko večjo moralno podporo, je pojasnil metropolit Hilarion. Ob tem je še opozoril, da je večina ruskih športnikov tudi članov Ruske pravoslavne cerkve. Cerkev jim je vedno blizu, je zagotovil metropolit Hilarion. Ruske športnike, ki bodo nastopili v Tokiu, spremlja tudi višji duhovnik Andrej Aleksejev, ki bo tekmovalcem med bivanjem na Japonskem nudil duhovno oskrbo.



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh