Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretja skakalna poroka letos: Poročila se je tudi Urša Bogataj

Za vas piše:
P. G.
Objava: 03. 06. 2024 / 16:07
Oznake: Odnosi, Poroka, Šport
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2024 / 16:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tretja skakalna poroka letos: Poročila se je tudi Urša Bogataj
Nevesta in ženin sta se fotografirala pod cerkvijo sv. Uršule na Setnici. FOTO: FB Urša Bogataj

Tretja skakalna poroka letos: Poročila se je tudi Urša Bogataj

Smučarska skakalka Urša Bogataj je sledilcem na družbenih omrežjih sporočila, da se je poročila. Kmalu po krstu sinčka Tima, ki sta se ga s partnerjem razveselila septembra, je namreč napočil čas za še en zakrament.

To pomlad, na prvo junijsko soboto, sta pred oltar stopila še Timova starša. Dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj, ki se je minulo sezono bolj kot skokom posvečala materinstvu, je zvestobo obljubila Sandiju Križnarju, bratu skakalke Nike Križnar.

Pri sv. Uršuli

29-letnica je ob tej priložnosti na družbena omrežja objavila tri fotografije in dopisala: »Nepozaben dan.« Urša in Sandi sta veseli dogodek ovekovečila s fotografiranjem na travniku pod podružnično cerkvijo nevestine zavetnice sv. Uršule na Setnici – mali planoti pod Polhograjsko grmado, od koder je čudovit razgled.

Mladoporočenca. FOTO: FB Urša Bogataj

Poročila sta se v njeni župniji

Cerkvena poroka je bila namreč v nevestini – polhograjski župniji, par pa je poročil polhograjski župnik Bogdan Oražem, ki je že leta povezan z Bogatajevimi in slovi kot eden največjih Uršinih navijačev. Navdušenja nad poroko ni skrival. Na Facebooku je objavil spodnjo fotografijo in pripisal: »Trikrat lahko ugibate ime neveste?«

Domače dvorišče. FOTO: FB Bogdan Oražem

Polhograjčanko je ljubezen sicer popeljala »čez hribe«, v Poljansko dolino, kjer čuti tudi podporo poljanskega župnika Jožeta Pluta. Iz njene nove župnije prihajata še dve skakalki: Ema Klinec in Nika Križnar.

Bo Urša še tekmovala?

Slovenska športnica leta 2022 je v decembrskem intervjuju za tednik Družina jasno zatrdila, da ji v življenju največ pomeni družina, ki si jo je želela od nekdaj. Rojstvo otroka je po njenih besedah neprimerljivo z olimpijskim zlatom: »To se mi zdi nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi,« je dejala.

Preberite tudi: Urša Bogataj: Materinstvo je kot vrhunski šport

Ali se bo dekletom iz reprezentance še pridružila v tekmovalnih vodah? Tega za zdaj še ni izdala. »Ko bo čas, boste izvedeli,« nam je zagotovila decembra. Uradno trenutno okreva po marčevski operaciji kolena, ki si ga je hudo poškodovala januarja lani. Ne skriva pa, da ji je blizu tudi delo z otroki. Diplomantka športnega treniranja je za Družino povedala, da se vidi v treniranju nadobudnih skakalcev: »Želim poskusiti, upam, da bom dobila priložnost. Potem bom precenila, ali to normalno funkcionira skupaj z družino.«

S pričama. FOTO: FB Urša Bogataj

Po Niki Križnar in Cenetu Prevcu

V slovenski skakalni družini sobotna poroka še zdaleč ni bila prva letos. Takoj po veliki noči in koncu tekmovalne sezone je namreč tudi nevestina prijateljica in ženinova sestra Nika Križnar (zdaj Vodan) skočila v zakonski stan z dolgoletnim partnerjem Aljažem Vodanom, tako da je pri Križnarjevih letos zares veselo. Pred kratkim pa sta se poročila še Cene Prevc in njegova izbranka Julija Patricija Novak (zdaj Prevc). Ali je priimek spremenila tudi Urša Bogataj, bomo verjetno lahko videli prav kmalu.

Urši in Sandiju želimo blagoslovljen zakon! FOTO: FB Urša Bogataj

Nalaganje
Nazaj na vrh