Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cene Prevc srčno izbranko Julijo Patricijo popeljal pred oltar

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 05. 2024 / 06:32
Oznake: Odnosi, Poroka, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2024 / 06:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cene Prevc srčno izbranko Julijo Patricijo popeljal pred oltar
Cene Prevc in Julija Patricija Novak sta si obljubila večno zvestobo. FOTO: Instagram Cene Prevc

Cene Prevc srčno izbranko Julijo Patricijo popeljal pred oltar

»Ni važno, kje, dom bo vedno tam, kjer si ti.« Te besede je nekdanji slovenski skakalni as Cene Prevc poklonil svoji ženi Juliji Patriciji (prej Novak), s katero sta si v soboto obljubila večno zvestobo.

Živahno leto pri Prevčevih

V minulem dobrem letu dni je bilo v najbolj skakalni družini na svetu, pri Prevčevih, res živahno. Najprej je aprila lani Cene pospravil tekmovalne smuči v kot in se podal na novo (gostinsko) pot. Nato je v sezoni svetovnega pokala zablestela Nika in jo kronala z velikim kristalnim globusom, nedavno pa se je s tekmovališč v Planici čustveno poslovil še najstarejši in najtrofejnejši, Peter.

Župnikov namig

Da bo mera polna, pa je pred manj kot mesecem dni namignil priljubljeni grosupeljski župnik Martin Golob, ki je na družbenem omrežju objavil fotografijo Cenetovega obiska pri njem, ob njej pa pripisal pomenljive besede, ki so sprožile veliko govoric: »Cene me je danes obiskal po naključju. Bo verjetno kmalu sam povedal, na kaj se pripravlja. Na zelo lepo pot … blagoslova!«

Njena župnija, njegov župnik

Besede so kmalu meso postale, Cene se je v soboto veselil nove življenjske prelomnice, saj je pred oltar popeljal svojo srčno izbranko Julijo Patricijo. Cerkvena poroka je bila v nevestini župniji, v cerkvi sv. Jakoba v Lešah pri Tržiču (Župnija Tržič-Bistrica), par pa je poročil župnik Cenetove Župnije Selca Damjan Prošt, ki je tudi sicer zelo povezan z družino Prevc.

Civilna poroka na Skednju

Cene je že lani v pogovoru za Najst (TUKAJ) poudaril: »Ko bo enkrat prišlo do poroke, mi je vseeno, kje bo, samo da naju on poroči …« Civilna poroka je bila v Posestvu ljubezni Skedenj, priljubljenem poročnem prizorišču sredi narave, na samotnem polju s pogledom na gore, v Cerkljah na Gorenjskem. Na poroki je bilo kar nekaj znanih obrazov, med njimi Maja Keuc, ki je tudi zapela.

Mesec dni po Niki Križnar

Cene Prevc je tako sledil starejšemu bratu Petru, ki je pred oltar s svojo izvoljenko Mino, s katero ima sinova Ludvika in Oskarja, stopil v začetku poletja 2020. V slovenski skakalni družini pa sobotna poroka ni bila prva letos: le dober mesec tega, 6. aprila, tik po koncu tekmovalne sezone, je namreč tudi Nika Križnar skočila v zakonski stan z dolgoletnim partnerjem Aljažem Vodanom.

Pr' Homan

Eno od »poročnih daril« pa Ceneta Prevca čaka že prav kmalu: po lanskem koncu skakalne kariere se je namreč podal v gostinske vode, toda tokrat ne v strežbi, temveč kot novi najemnik priljubljenega lokala Pr' Homan na Mestnem trgu v Škofji Loki, znanega zlasti po odličnem sladoledu. Temeljito ga je prenovil in povečal prostore, ponovno pa ga bo, kot obljublja, odprl do začetka poletja.

Cenetu in Juliji Patriciji želimo vse dobro in blagoslova na skupni poti!

Nalaganje
Nazaj na vrh