Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretji laiški dan z naslovom Kako uglašen je naš orkester?

Objava: 10. 10. 2007 / 08:04
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tretji laiški dan z naslovom Kako uglašen je naš orkester?

Svet katoliških laikov Slovenije v soboto, 13. oktobra 2007, med 9. in 14. uro v prostorih Sv. Jožefa na Poljanah (Ulica Janeza Pavla II. 9) pripravlja tretji laiški dan, ki bo potekal pod naslovom Kako uglašen je naš orkester?

Na srečanje so vabljena društva in združenja, ki so članice SKLS, predstavniki (nad)škofij v Cerkvi na Slovenskem ter druge zainteresirane javnosti. Namen laiškega dne je osvetliti vlogo slovenskega laika v Cerkvi in družbi, spodbujanje pripadnosti laiškemu gibanju, graditev identitete laikov v Cerkvi na Slovenskem ter promocija in iskanje vloge SKLS.

Laiški dan je priložnost za srečanje in izmenjavo idej ter pogledov na vlogo katoliških laikov v slovenski družbi. Posamezna katoliška društva želijo spodbuditi, naj krepijo medsebojno sodelovanje, kar pomeni pozitivni doprinos tako k aktivnostim, ki jih posamezna katoliška društva v okviru svojega delovanja že opravljajo, kot tudi razširitev njihove društvene aktivnosti na nacionalno raven. To omogoča pluralizacijo in krepitev civilne družbe v Sloveniji.

Udeleženci se bodo začeli zbirati ob 8.30, uradni začetek pa bo sledil ob 9. uri. V prvem sklopu bodo o vlogi laikov doma in na tujem spregovorili celjski škof, msgr. dr. Anton Stres, predstavnika madžarskega in avstrijskega laiškega združenja ter predsednik Sveta katoliških laikov Slovenije, Igor Blažič.

Po odmoru, v katerem bo priložnost za medsebojno druženje in ogled predstavitev posameznih organizacij, bo sledil drugi sklop, v katerem bodo predstavniki laiških združenj orisali svoje poglede na združenja. V tretjem sklopu bodo organizirane tematske delavnice, sledila pa bodo poročila o dogajanju na delavnicah. Laiški dan se bo zaključil ob 14. uri.


Več na:

http://www.skls.si/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=44

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh