Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trgovina z organi zarodkov krši človekovo dostojanstvo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 08. 2015 / 09:32
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Trgovina z organi zarodkov krši človekovo dostojanstvo

Ameriški kardinal O'Malley podpira zakonsko blokado največje organizacije za splave v ZDA.

V Združenih državah Amerike se je pred začetkom predvolilnega boja znova vnel spor glede vprašanja splava, v katerem imajo besedo tudi nekateri visoki cerkveni predstavniki. Prav tako kot je splav v svojem temelju napad na človeško življenje, je tudi pridobivanje celic in organov iz zarodkov neke vrste »odpoved« in pomanjkanje spoštovanja do človečnosti in dostojanstva življenja, je pojasnil kardinal Sean O'Malley, ki je pri Škofovski konferenci Združenih držav Amerike pristojen za vprašanja o zaščiti življenja. Ženskam, ki so umetno prekinile nosečnost, je kardinal zagotovil pomoč in podporo Cerkve.



Bostonski nadškof se je s to izjavo vključil v politično razpravo glede največje ameriške klinike za opravljanje splavov z okoli 700 podružnicami, »Načrtovano starševstvo« (Planned Parenthood). Republikanci v začetku tedna v senatu niso uspeli z zahtevo, da bi kliniki odrekli z zakonskim določilom vsako leto zagotovljene pol milijarde dolarjev davkoplačevalskega denarja, ki ga organizacija poleg splavov prejema tudi za druge osnovne zdravstvene storitve. Kardinal O'Malley je predlog republikancev podprl.

Kljub odločitvi senata pa pritisk na »Načrtovano starševstvo« opazno narašča: nasprotniki splava so namreč s pomočjo video posnetkov razkrili, da klinika prodaja tkiva, telesne dele in cela telesca zarodkov v raziskovalne namene, kar je v Združenih državah Amerike zakonsko prepovedano.

Zaradi verodostojnosti posnetkov je kardinal O'Malley opozoril na enega glavnih argumentov nasprotnikov splava, ki trdijo, da omenjena klinika izbira tiste metode za opravljanje splava, pri katerih se organi umorjenega zarodka čim bolje ohranijo. Ob tem zaposleni izkazujejo povsem neustrezen pristop tako do mater kot tudi do nerojenih otrok, je pojasnil bostonski nadškof.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

V drami odrešenja
Duhovnost
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh