Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tri tisoč križev trka na vest parlamentarcev

Objava: 21. 12. 2010 / 09:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tri tisoč križev trka na vest parlamentarcev

Protestna akcija pred avstrijskim parlamentom proti proračunskemu varčevanju na račun pomoči najpotrebnejšim.

Tri tisoč malih lesenih križev pred avstrijskim parlamentom na Dunaju je minulo sredo opominjalo, da je zaradi proračunskega varčevanja na področju pomoči nerazvitim resno ogroženo življenje treh tisočev otrok v državah v razvoju. Kot je pojasnil direktor avstrijske Karitas Franz Küberl, so zagnali alarm, ker po svetu strada skoraj milijarda ljudi, zaradi zmanjševanja že tako nizke pomoči državam v razvoju pa se bo število še povečalo in najmanj trem tisočem otrok grozi smrt zaradi lakote. Küberl je izrazil upanje, da bodo avstrijski parlamentarci še enkrat temeljito premislili, kje bi lahko prihranili proračunska sredstva.

Izgledi so sicer precej slabi. Pred začetkom protestne akcije se je predsednik Karitas skupaj z ostalimi predstavniki človekoljubnih organizacij sestal z avstrijskim zunanjim ministrom Michaelom Spindeleggerjem. Vladi želijo preprečiti, da bi v naslednjih štirih letih pri pomoči državam v razvoju prihranila skupno triinosemdeset milijonov evrov, vendar pogovori zaenkrat niso prinesli željenega rezultata.

V protestni akciji je sodelovalo okoli štirideset človekoljubnih organizacij, poleg avstrijske Karitas še združenje 'Luč za svet', Trikraljevska akcija, Ekosocialni forum, Katoliško žensko gibanje, koordinatno mesto za mednarodni razvoj in misijone pri Avstrijski škofovski konferenci ter Katoliška mladina Avstrije.

Protestna akcija pred parlamentom v avstrijski prestolnici je potekala celo preteklo sredo, pobudniki pa so ob tej priložnosti odprli tudi spletno stran z naslovom http://www.3000kinderleben.at/. Preko spletnega portala so dobili že številna sporočila podpore iz celotne Avstrije, ki jih bodo izročili Narodnemu poslanskemu svetu. Predsednik Karitas je pozval vse Avstrijce, naj v prihodnjih dneh to možnost izkoristijo v še večjem številu.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh