Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi Italijani solidarni z iraškimi kristjani

Objava: 16. 11. 2010 / 07:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi Italijani solidarni z iraškimi kristjani

Šestindvajset iraških kristjanov, preživelih v napadu v Bagdadu, je prispelo v rimsko polikliniko Gemelli.

Šestindvajset iraških kristjanov, ki so 31. oktobra preživeli napad na sirsko-katoliško cerkev v Bagdadu, je prispelo v italijansko prestolnico, kjer se zdravijo v polikliniki Gemelli, poročajo pri vatikanskem radiu. Ranjence, šestnajst žensk, sedem moških in tri otroke, so iz Bagdada premestili na povabilo papeževega državnega tajnika kardinala Tarcisija Bertoneja, z omenjeno gesto pa Republika Italija izraža konkretno solidarnost do iraških kristjanov, ki ji bo 21. novembra sledila še moralna pobuda, ko bodo italijanske škofije na povabilo predsednika Italijanske škofovske konference kardinala Angela Bagnasca molile za preganjane Iračane in njihove preganjalce.

Solidarnost do ranjenih v oktobrskem napadu, ki je terjal šestdeset smrtnih žrtev, med umrlimi pa so bili tudi trije duhovniki, je izrazila tudi Francija, kamor so minuli ponedeljek prepeljali sedemintrideset ranjenih v omenjenem atentatu.

Kot je v pogovoru za spletno stran Baghdadhope dejal pater Ameer Gammo, je šestindvajset oseb, ki so bile prepeljane v Rim, ranjenih tako telesno kot duševno, a še ne znajo niti izraziti svoje bolečine. Pater Gammo je skupaj še z nekaterimi drugimi duhovniki in bogoslovci obiskal ranjence v bolnišnici Gemelli. Mnogi med njimi so jim pripovedovali, da so si med napadom 31. oktobra ujeti v cerkvi želeli umreti, saj je bilo tisto, kar se je dogajalo, preveč grozno in neznosno, obenem pa so jim zaupali, da so njihova srca prav v tistih okoliščinah istočasno začutila dobro, absolutno ljubezen vere. Pater Gamma je še pojasnil, da ranjenci sedaj imajo potrebujejo mir in tišino, saj je za telesno in tudi duševno okrevanje potreben čas.

Za sprejem iraških ranjencev se je italijanskemu zunanjemu ministru Francu Frattiniju zahvalil tudi papež Benedikt XVI.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/6E435BA02C2A13EAC12577D7002D9FAD?OpenDocument

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh