Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Tudi med počitnicami najdite čas za Boga’

Objava: 28. 06. 2010 / 07:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Tudi med počitnicami najdite čas za Boga’

Papež v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja o prihajajočem počitniškem času ter o lepoti sprejetja Božjega klica

Prihajajoči počitniški čas moramo izkoristiti tudi za to, da ponovno pridemo v stik z Bogom, je v včerajšnjem nagovoru pred opoldansko molitvijo angelovega češčenja poudaril sveti oče Benedikt XVI. Počitnice so priložnost za srečanje z naravo in s sočlovekom, predvsem pa je to čas, ko lahko udejanimo svojo ustvarjalnost. Poleg telesnega počitka in intelektualnega razvoja nam lahko nudijo tudi trenutke, ki jih intenzivneje posvečamo molitvi in krepimo svojo vero, je papež nagovoril množico vernikov, ki so se pred vročim sredozemskim soncem zaščitili z množico pisanih senčnikov.

Po papeževih besedah bo vse to pozitivno učinkovalo tudi na naše družabno življenje. Sebičnost je vse prepogosto vzrok za pretirano tekmovalnost in spore. V nasprotju s tem krščanstvo ‘oglašuje’ ljubezen do bližnjega in služenje sočloveku. To so nove razsežnosti svobode, ki jih je Jezus izboril za tiste, ki mu sledijo, je sveti oče svoje misli naslonil na včerajšnji evangelij.

Spregovoril je tudi o lepoti ‘radikalnega’ odziva Božjemu klicu, torej o duhovnih poklicih. Morda se komu zdi Jezusova zahteva, naj pustimo vse, kar imamo in sledimo njegovemu klicu, pretežka, je pojasnil sveti oče, v resnici pa s tem, ko se mu odzovemo, izkažemo popolno prevlado Božjega kraljestva, ki se tudi danes udejanja z nenehno prisotnostjo Kristusa na zemlji.

Pred jutrišnjim praznikom svetih apostolov Petra in Pavla je Benedikt XVI. ob koncu svojega nagovora vsem zbranim vernikom na Trgu sv. Petra v Vatikanu zaželel blagoslovljen praznik.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh