Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi otrok ima temeljne človekove in naravne pravice

Objava: 10. 12. 2009 / 13:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi otrok ima temeljne človekove in naravne pravice

Izjava Civilne iniciative za družino in pravice otrok ob Dnevu človekovih pravic

Deseti december je dan človekovih pravic. Ob tej priložnosti so v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok pripravili izjavo z naslovom 'Tudi otrok ima temeljne človekove in naravne pravice', ki jo na naši spletni strani objavljamo v celoti:

'Ob dnevu človekovih pravic v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok še posebej izpostavljamo pravice otrok.

Otrokove pravice so vse prepogosto porinjene v ozadje in teptane, eden viškov diskriminacije in kršenja temeljnih otrokovih pravic pa bi bila napovedana uveljavitev predloga Družinskega zakonika, katerega najbolj sporno določilo predvideva, da bi država z zakonom otroku odvzela temeljno naravno in človekovo pravico – pravico do očeta in matere.

Ob dnevu človekovih pravic zato pozivamo državne institucije, da ustavijo vse aktivnosti za sprejem spornega Družinskega zakonika.

Ob enem se pridružujemo izjavi varuhinje človekovih pravic, ko pravi, da je revščina kršenje temeljnih človekovih pravic. Ob tem opozarjamo, da revščina največkrat najbolj prizadene prav otroke, saj mnogim že v njihovem otroštvu in mladosti onemogoči, da bi razvili vse svoje talente in zmožnosti. Zato pozivamo vse pristojne, da v času gospodarske in socialne krize, naredijo vse, da se otroci ne bodo delili na bogate in revne, ampak bodo imeli vsi enake pogoje za razvoj in pridobitev izobrazbe.'

Izjavo je podpisal Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in otrokove pravice.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh