Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi Zeleni Slovenije podprli dr. Anžeta Logarja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 31. 10. 2022 / 08:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.10.2022 / 08:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi Zeleni Slovenije podprli dr. Anžeta Logarja
Dr. Anže Logar ima podporo po dveh parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank. FOTO: Tatjana Splichal

Tudi Zeleni Slovenije podprli dr. Anžeta Logarja

Pred drugim krogom predsedniških volitev, ki bo v nedeljo, 13. novembra 2022, si je zmagovalec prvega kroga, dr. Anže Logar, zagotovil podporo še ene politične stranke.

Dr. Anže Logar je v predsedniško kampanjo – enako kot njegova izzivalka v drugem krogu dr. Nataša Pirc Musar – vstopil kot neodvisni kandidat, ki pa ga je že od začetka podpirala Slovenska demokratska stranka (SDS), katere poslanec in predsednik Sveta je.

Podpora SDS, SLS in NSi

Že pred nedavnim prvim krogom predsedniških volitev ga je podprla tudi zunajparlamentarna Slovenska ljudska stranka (SLS), kmalu po zmagi v prvem krogu pa še opozicijska Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi).

Še četrta stranka

Minuli konec tedna pa si je Logar zagotovil podporo še ene stranke, in sicer zunajparlamentarnih Zelenih Slovenije, ki so na aprilskih parlamentarnih volitvah, enako kot SLS, nastopili pod skupnim okriljem Gibanja Povežimo Slovenijo.

Druga »zelena« stranka na nasprotnem bregu

Zanimivost: druga »zelena« stranka, Stranka mladih – Zeleni Evrope, že od začetka kampanje podpira Pirc Musarjevo, enako kot tudi Piratska stranka; po prvem krogu pa sta ji podporo napovedali še koalicijski stranki Gibanje svoboda in Socialni demokrati (SD).

Nalaganje
Nazaj na vrh