Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Udeležba na prvomajski razglasitvi brez posebnih vstopnic

Objava: 18. 01. 2011 / 10:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Udeležba na prvomajski razglasitvi brez posebnih vstopnic

V Vatikanu so pričeli z deli za dokončno podobo zadnjega počivališča nekdanjega papeža Janeza Pavla II., ki ga bo Benedikt XVI. na letošnjo nedeljo Božjega usmiljenja razglasil za blaženega.

Udeležba na slovesni razglasitvi nekdanjega papeža Janeza Pavla II. za blaženega letošnjega 1. maja v Vatikanu bo mogoča za vse vernike brez posebnih vstopnic, so v ponedeljek sporočili s prefekture v papeški rezidenci. Običajnih vstopnic, ki jih vernikom delijo ob papeževih mašah in avdiencah, tokrat ne bodo izdali. Na nedeljo Božjega usmiljenja bo Benedikt XVI. svojega predhodnika, ki je umrl 2. aprila 2005, slovesno povzdignil na čast oltarja.

Medtem so se v Vatikanu že pričela dela v kapeli sv. Sebastijana, v kateri bo poljski papež dobil svoje zadnje počivališče. Oltarna slika s podobo svetnika je zakrita, prav tako grob papeža Inocenca XI. (1676-1689), ki se nahaj pod oltarno mizo.

Stekleno krsto blaženega papeža, ki je Cerkev vodil v času osvobajanja Dunaja izpod turške oblasti, bodo prenesli na drugo stran cerkve, na njeno mesto pa bodo položili krsto s posmrtnimi ostanki Janeza Pavla II., ki je doslej ležala v kripti pod vatikansko baziliko.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh