Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umestitev novega nadškofa v argentinski prestolnici

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 23. 04. 2013 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umestitev novega nadškofa v argentinski prestolnici

Mario Aurelio Poli je ob veliki udeležbi vernikov in politikov prevzel pastirsko palico kot naslednik kardinala Jorgeja Maria Bergoglia, papeža Frančiška.

Umestitev novega nadškofa v Buenos Airesu minuli konec tedna, 65-letnega Maria Aurelia Polija, je za argentinsko Cerkev pomenila veliko slavje. Po navedbah nemške katoliške agencije KNA se je slovesnega sobotnega ustoličenja udeležila skoraj celotna argentinska vlada. Delegacijo je vodil podpredsednik vlade Amado Boudou. Na trgu 'Plaza de Mayo' pred tamkajšnjo stolnico je več tisoč ljudi preko zvočnikov spremljalo slovesno bogoslužje v notranjosti svetišča.

V nadškofiji argentinske prestolnice z okoli 2,7 milijoni katoličanov je Mario Poli na položaju nadškofa naslednik 76-letnega kardinala Jorgeja Maria Bergoglia, našega papeža Frančiška. Imenovanje Polija konec letošnjega marca je bila prva tovrstna odločitev novega papeža izven Vatikana. Nadškof Poli je bil med leti 2002 in 2008 eden izmed šestih pomožnih škofov v nadškofiji Buenos Aires, nato pa je bil imenovan za škofa v Santa Rosi.

Predsednica Cristina Fernandez de Kirchner je Polija sprejela že minuli četrtek, ker se je ob koncu tedna v Caracasu udeležila slovesne prisege venezuelskega zmagovalca na predsedniških volitvah, Nicolasa Madura. Odnosi med vlado in katoliško Cerkvijo v Argentini so bili do izvolitve kardinala Bergoglia na papešk položaj precej napeti. »Po papeževi izvolitvi lahko vidimo, da so številni ljudje v deželi ponovno pokazali svojo naklonjenost katoliški Cerkvi«, je dejal novi nadškof v argentinski prestolnici in obenem izrazil upanje, da bi imel dovolj moči za posvečanje ubogim, trpečim in potisnjenim na rob družbe.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh