Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umorjeni škof preprečil atentat na papeža?

Objava: 09. 06. 2010 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umorjeni škof preprečil atentat na papeža?

Tik pred nasilno smrtjo naj bi bil škof Padovese odpovedal potovanje na Ciper

Nek poznavalec iz Vatikana trdi, da je tragično preminuli škof Luigi Padovese, apostolski vikar v turški Anatoliji in predsednik Turške škofovske konference, tik pred smrtjo odpovedal svoje potovanje na Ciper, saj se je bal, da bi njegov voznik, ki je kasneje priznal umor škofa, morda poskušal napasti papeža Benedikta XVI. med njegovim obiskom tega sredozemskega otoka.

Analitik p. Fillippo di Giacomo, ki med drugim piše prispevke za publikacije kot so ‘L’Unita in La Stampa, je razkril, da je ‘le nekaj ur pred njegovo smrtjo turška vlada škofa Padoveseja obvestila, kako ji je škofov voznik, ki ga je pred štirimi leti sama predlagala za to delovno mesto, ‘malce ušel iz rok’. Kar naj bi pomenilo, da se je ponovno zavzel za islamske fundamentalistične cilje’.

V pogovoru za španski dnevnik ‘El Pais’ je p. di Giacomo dodal, da je ob tem podatku škof Padovese odpovedal letalski karti za polet na Ciper zase in za svojega voznika. Raje se je odločil, da ostane doma, saj se je ustrašil, da bi voznik morda izkoristil bližino svetega očeta in bi nanj poskušal izvesti atentat. Kot so zapisali v španskem dnevniku, je do ‘smrti škofa, brata kapucina, ki je bil znan kot intelektualec, odprt za dialog z islamom in ki je naravnost ljubil Turčijo, prišlo v najbolj dramatičnem trenutku na Srednjem Vzhodu, tik po izraelskem uboju devetih ljudi ob napadu na konvoj humanitarnih plovil v mednarodnih vodah, ki so želeli prek izraelske blokade pripeljati pomoč potrebnim v Gazi’.

Med žalno slovesnostjo za umorjenim škofom je turška televizija sporočila, da je šestindvajsetletni voznik Murat Altun priznal svoje dejanje. Škof je podlegel petindvajsetim vbodnim ranam, od katerih jih je osem prizadelo srce, Altun pa je svojega delodajalca skorajda obglavil. Zločin naj bi storil zaradi ‘Božjega navdiha’. Po storjenem dejanju naj bi bil večkrat zaklical ‘Alah Akbar’, čeprav se je domnevno spreobrnil v katoliško vero.

Milanski nadškof pa je že napovedal datum pogreba škofa Padoveseja, ki ga bodo pokopali v družinski grobnici v Milanu. Kardinal Tettamanzi bo pogrebno sveto mašo daroval v ponedeljek dopoldan, na pogreb pa vabi vse vernike, še posebej duhovnike, redovnike in redovnice, misijonarje in mladino.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh