Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ustanovljen nov raziskovalni center za družine

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 12. 2018 / 09:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2018 / 08:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ustanovljen nov raziskovalni center za družine

Vatikan v sodelovanju z ustanovami po vsem svetu do celovite in stvarne podobe o položaju družin.

Vatikan je ustanovil nov mednarodni raziskovalni center za družinska vprašanja. Ta naj bi v sodelovanju z ustanovami po vsem svetu pripravil celovito in stvarno podobo o položaju družin, je na včerajšnji predstavitvi projekta v Vatikanu povedal nadškof Vincenzo Paglia, veliki kancler Papeškega inštituta za zakonsko zvezo in družino. Cerkev želi na podlagi izsledkov najti nove poti za okrepitev družin.

Vatikan pri projektu sodeluje predvsem s katoliško univerzo San Antonio de Murcia v Španiji, kjer je tudi sedež raziskovalnega središča, in z mednarodnim študijskim centrom za družino v Milanu.

Po vatikanskih navedbah so med projektnimi partnerji tudi Univerza Comenius iz Bratislave ter univerze in inštituti iz Mehike, Združenih držav Amerike, Argentine, Čila, Benina, Kenije, Španije, Italije in Hongkonga ter s Finske in Češke. To so predvsem katoliške ustanove. Direktor mednarodnega študijskega centra za družino v Milanu, Francesco Belletti, je napovedal, da želi raziskovalni center poleg državnih ustanov v delo vključiti tudi raziskovalce drugih veroizpovedi. Po navedbah nadškofa Paglie naj bi v projektu sodelovala tudi človekoljubna organizacija Caritas Internationalis.

Teme raziskav bodo po Bellettijevih besedah revščina v družini, pa tudi strukturna in denarna revščina. Objava izsledkov raziskav je predvidena maja 2020 ali 2021. Posebna pozornost bo posvečena vlogi žensk in otrok ter učinkih novih tehnologij na družinsko življenje. (Spletna stran: www.familymonitor.net)

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh