Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Angliji izšel vodnik za duhovno podporo bolnikov

Objava: 29. 06. 2010 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Angliji izšel vodnik za duhovno podporo bolnikov

Priročnik je namenjen zaposlenim v zdravstvu, ki se pri svojem delu srečujejo tudi z duhovnimi potrebami pacientov

Škofovska konferenca Anglije in Walesa je minuli teden izdala Praktični vodnik za duhovno podporo oseb ob koncu življenja. Knjigo so minuli petek predstavili v Liverpoolu, namenjena pa je zaposlenim v zdravstvu, ki se pri svojem delu srečujejo tudi z duhovnimi potrebami pacientov, poročajo pri vatikanskem radiu.

Priročnik je izdala Komisija za pastoralo zdravstva, uredila pa sta jo dva zdravnika, Catherine Gleeson in David Jones, v sodelovanju z duhovnikom Paulom Masonom in jezuitskim patrom Jameson Hanveyem. O prvem osnutku besedila za knjigo se je med letom razpravljalo tudi v javnosti, da bi tako našli najboljše odgovore in načine, kako pomagati bolnikom, ki se približujejo koncu življenja, in zadostiti njihovim duhovnim potrebam.

Ravno podporo bolnikom na področju duhovnosti je na predstavitvi knjige izpostavil tudi predsednik Škofovske konference Anglije in Walesa, nadškof Vincent Nichols. Dejal je, da sredi najtežjih trenutkov vsakega bolnika praktični vodnik prepoznava preprosto resnico, namreč to, ki se imenuje ‘duhovna potreba’, ki pa ni nek bolezenski simptom. Težava je v tem, je zatrdil nadškof Nichols, da je težko najti prave besede in vstopiti v stik z osebami, ki ne poznajo jezika vere. Zato pri škofovski konferenci upajo, da bo vodnik ponudil zares uporabne in konkretne smernice vsem zaposlenim v zdravstvu.

Zdravnik David Jones, eden od urednikov, je povedal, da vodnik pomeni tudi vabilo k poglobljenem premisleku o duhovni stvarnosti človeka, izrazil pa je tudi željo, da bi bila knjiga v pomoč čim številnejšim osebam, tudi nekristjanom. Smrt je del življenja, je še dodal, mi pa imamo isto človeškost, čeprav ne vedno iste vere.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh