Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Angliji že stodvajset posvojitev istospolnih parov

Objava: 02. 02. 2011 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Angliji že stodvajset posvojitev istospolnih parov

V preteklem letu je to pomenilo skoraj štiri odstotke od skupno tri tisoč dvesto posvojitev.

V Veliki Britaniji so v lanskem letu istospolni pari posvojili stodvajset otrok, kar pomeni 3,75 odstotka od skupno tri tisoč dvesto posvojitev, je v začetku tedna sporočila človekoljubna organizacija za pomoč otrokom, Bernado’s.

Predsednica omenjene organizacije poziva k odpravi predsodkov do homoseksualcev. Po njenem mnenju ‘nenehno kritiziranje potencialnih posvojiteljev le na podlagi njihove spolne usmeritve zmanjšuje možnost za osirotele otroke, ki po domovih čakajo, da bodo sprejeti v varen in ljubeč dom’.

V anketi, ki so jo izvedli pri človekoljubni organizaciji Bernado’s, je vsak tretji izprašanec nasprotoval izjavi, da so istotpolni pari lahko enako dobri starši kot tradicionalni pari. Prav tako se večina izprašanih ni strinjala z izjavo, da lahko istospolni par posvojenemu otroku nudi enako urejen dom kot zakonski par moškega in ženske. Pravico istospolnih parov do posvojitve je leta 2002 v Veliki Britaniji potrdila tedanja laburistična vlada.

V časniku ‘The Guardian’ so v zvezi z omenjeno raziskavo poročali, da so verske organizacije od sprejetja zakona o možnosti posvojitve za istospolne pare zabeležile tridesetodstotni padec v številu posvojitev. Od leta 2007 krščanske ustanove, ki zavračajo posvojitev s strani istospolnih parov, zaradi zakona o enakopravnosti ne smejo več biti posredniki za posvojitve.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh