Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Franciji se je začel mednarodni Marijin festival z naslovom ''Marija, Kraljica src'

Objava: 18. 08. 2010 / 19:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Franciji se je začel mednarodni Marijin festival z naslovom ''Marija, Kraljica src'

Mednarodni Marijin festival, ki je namenjen predvsem mladim in njihovim družinam, udeležence vabi, da zaživijo resnične počitnice v navzočnosti Boga.

Včeraj se je v Paray-le-Monialu v Franciji začel mednarodni Marijin festival z naslovom ''Marija, Kraljica src', ki ga že tretje leto po vrsti pripravljata Mednarodno Marijino združenje in Skupnost Emanuel. Kot poročajo pri vatikanskem radiu, festival predstavlja štiri dni praznovanja na čast Device Marije in združuje trenutke refleksije, molitve in pričevanja. Mednarodni Marijin festival, ki je namenjen predvsem mladim in njihovim družinam, udeležence vabi, da zaživijo resnične počitnice v navzočnosti Boga.

V središču dogajanja bo molitev rožnega venca in premišljevanje njegovih skrivnosti veselega, svetlega, žalostnega in častitljivega dela, po Marijinem zgledu, ki je vse besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu (Lk 2,19). Rožni venec nam namreč omogoča, da vstopimo v globoko kontemplacijo, polno skrivnosti Kristusovega življenja.

Molitveno premišljevanje in zrenje rožnega venca nas vodi do oznanjevanja in delovanja, z obnovitvijo našega srca in našega življenja. Rožni venec nas vabi, da podoživimo občutke Device Marije in vstopimo v njeno srce ter v srce njenega Sina ter se srečamo z Bogom, ki spreminja naša življenja in nas dela srečne. Rožni venec je preroška molitev, ki nam govori o Božjem zakladu.

Poleg molitve in premišljevanja rožnega venca pa bo mednarodni Marijin festival posvečen tudi Cerkvi na Haitiju, ki ga je 12. januarja letos prizadel uničujoči potres ter Cerkvi na Bližnjem vzhodu, za katero bo oktobra v Vatikanu potekala sinoda. Mednarodnega festivala v Paray-le-Monialu se poleg mladih udeležuje tudi veliko škofov, katoliških skupnosti in molitvenih skupin. Festival se bo zaključil v nedeljo, 22. avgusta.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh