Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Frankfurtu začetek 73. mednarodnega knjižnega sejma

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 20. 10. 2021 / 10:13
Oznake: Družba, Dogodek, Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 10:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Frankfurtu začetek 73. mednarodnega knjižnega sejma
Po lanski virtualni različici frankfurtski knjižni sejem letos znova prirejajo v živo FOTO: Tatjana Splichal/arhiv Družine

V Frankfurtu začetek 73. mednarodnega knjižnega sejma

V Frankfurtu se danes za strokovno javnost začenja 73. mednarodni knjižni sejem.

Potem ko so lansko različico izpeljali v virtualni obliki, sejem letos znova prirejajo v živo, zaradi epidemije koronavirusne bolezni pa morajo udeleženci in obiskovalci upoštevati določene omejitve in prilagoditve. Organizatorji sejma tokratno prireditev razumejo kot korak k normalnosti, po navedbah STA pa so za letošnje geslo izbrali Re:Connect. Častna gostja sejma je Kanada.

Po zadnjih podatkih na letošnjem sejmu sodeluje 2.000 razstavljavcev iz 80 držav. V Frankfurt naj bi prišlo okoli 300 avtorjev, kar je sicer manj kot v preteklosti, vendarle pa več kot v epidemičnem letu 2020. Vračajo se tudi dogodki v mestu: pod krovno znamko Bookfest se jih bo zvrstilo 57 na približno 20 prizoriščih.

Na letošnjem sejmu sodeluje 2.000 razstavljavcev iz 80 držav.

Podobno kot nabor razstavljavcev je tudi nabor avtorjev letos manj mednaroden. Po navedbah nemških medijev jih večina prihaja iz Nemčije, nekaj tudi iz drugih evropskih držav.

Častna gostja letošnjega sejma je Kanada, ki je bila v načrtu že za lansko izdajo, nato pa so zaradi epidemije njen nastop v Frankfurtu premaknili na naslednje leto. Predstavlja se kot država s številnimi istovetnostmi, za svoj nastop pa so izbrali geslo Edinstvena mnogoterost.

Javna agencija za knjigo je na sejmu s slovensko nacionalno stojnico in tremi dogodki, sodeluje pa tudi sedem slovenskih založnikov: Cankarjeva založba in Mladinska knjiga, Založba Pivec, Goga, Miš, KUD Sodobnost International, Malinc in Beletrina.

Častna gostja letošnjega sejma je Kanada, ki se predstavlja pod geslom Edinstvena mnogoterost.

Število obiskovalcev je letos omejeno na 25.000 na dan, sejem pa bo mogoče obiskati le ob izpolnjevanju pogoja PCT. Obvezna je uporaba zaščitnih mask, razen na dogodkih s sedišči.

Uradno odprtje sejma je bilo sinoči. Od danes je sejem odprt za stroko; nekoliko prej kot običajno, že od petka popoldne, pa bo odprt za širšo javnost. Vrata zapira v nedeljo, s podelitvijo mirovne nagrade združenja nemških knjigotržcev pisateljici Tsitsi Dangarembga iz Zimbabveja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh