Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Izraelu ob Božiču pričakujejo okoli devetdeset tisoč obiskovalcev

Objava: 15. 12. 2010 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Izraelu ob Božiču pričakujejo okoli devetdeset tisoč obiskovalcev

Izmed okoli 3,4 milijonov turistov, ki so v letošnjem letu obiskali Izrael, je 2,4 milijona kristjanov.

Pred prihajajočimi božičnimi prazniki izraelsko ministrstvo za turizem računa na obisk okoli devetdeset tisočih turistov. Da bi olajšali prihod in odhod vseh obiskovalcev, so oblasti v Jeruzalemu v začetku tedna napovedale sodelovanje s cerkvenimi predstavniki, z izraelsko policijo, s palestinskim ministrstvom za turizem in z drugimi za turizem pomembnimi ustanovami.

Velik del obiskovalcev, med njimi bo okoli tretjina romarjev, naj bi po ocenah ministrstva obiskalo vse svete kraje in se udeležilo bogoslužij v Betlehemu in Nazaretu. V sodelovanju z letališko upravo bodo v Izraelu skušali poskrbeti za čim hitrejši pretok potnikov. Med božičnimi prazniki bodo na ministrstvu poskrbeli tudi za dežurni štiriindvajseturni telefon, na katerem bodo na voljo morebitne potrebne informacije.

Poleg tega bodo na turističnih točkah, na letališčih in na prijavnih mestih v Betlehemu na voljo dodatne brošure in informacijski material v različnih jezikih. Med prazniki bodo poskrbeli tudi za dodatno osebje med zaposlenimi. Izpred samostana sv. Elije, na polovici poti med Jeruzalemom in Betlehemom, bodo do cerkve Jezusovega rojstva vozili posebni hitri avtobusi. Ministrstvo pa ni dalo izjave o tem, ali bo za kristjane s palestinskih avtonomnih območij v času božičnih praznikov vstop v Izrael kakor koli olajšan.

Kristjani so po izjavah ministra za turizem Stasa Misezhnikova eden izmed podpornih stebrov izraelskega turizma. Po ocenah ministrstva je zgolj v letošnjem letu Izrael obiskalo okoli 2,4 milijonov kristjanov. Deželo je letos sicer povprečno obiskalo okoli 3,4 milijone ljudi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh