Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Jeruzalemu se je zaključil svetovni kongres katoliških žensk

Objava: 12. 10. 2010 / 06:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Jeruzalemu se je zaključil svetovni kongres katoliških žensk

Namen srečanja je bil spodbujanje prisotnosti, sodelovanja in soodgovornosti žensk katoličank v Cerkvi in družbi, da bi s tem opravljale svoje poslanstvo vere ter dela za človeški razvoj in mir v svetu.

Minuli torek se je v Jeruzalemu začel svetovni kongres katoliških žensk z naslovom 'In boste moje priče' (Apd 1,8). Kot poročajo pri vatikanskem radiu, srečanje sovpada s stoto obletnico Svetovne zveze katoliških ženskih organizacij, priznane s strani škofovskih konferenc iz različnih držav, ki združuje več kot pet milijonov žensk, iz približno stotih ženskih katoliških organizacij, ki delujejo v šestdesetih državah. Namen srečanja je spodbujanje prisotnosti, sodelovanja in soodgovornosti žensk katoličank v Cerkvi in družbi, da bi s tem opravljale svoje poslanstvo vere ter dela za človeški razvoj in mir v svetu.

Svetovni kongres se je uradno začel s sveto mašo, ki jo je vodil latinski patriarh v Jeruzalemu msgr. Fouad Twal. Srečanje se je zaključilo včeraj, v minulem tednu pa so se zvrstila številna srečanja, okrogle mize in predavanja, na katerih so se predstavile ženske, ki v družbi in katoliškem svetu še posebej izstopajo.

Srečanja so se denimo med drugim udeležile novinarka in ustanoviteljica Inštituta za medkulturni dialog Marguerite Peeters, ki je predavala na temo 'Kako v globalnem svetu biti Kristusova priča', poljska pisateljica Ludmila Grygiel, ki je obsežno delovala na področju zakonskega življenja in družine ter krščanski antropologiji in se je na seminarju predstavila s temo 'Vi ste priče Ljubezni', francoska teologinja in pisateljica Florence Gillet, ki je govorila o Mariji kot pričevalki Božje ljubezni, ter pri Papeškem svetu za laike odgovorna za področje žensk Ana Cristina Villa Betancourt, ki je vodila seminar z naslovom 'Jezus in ženske: srečati se z njim, mu slediti ter biti njegove priče'. Preko različnih predavateljic je tako okrog petsto udeleženk iz vsega sveta, ki so se zbrale na svetovnem kongresu katoliških žensk, lahko dobilo duhovno in praktično spodbudo za svoje poslanstvo pričevalke vere.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh