Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V juniju ustanovitev Evropske zveze za dela prosto nedeljo

Objava: 30. 03. 2011 / 10:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V juniju ustanovitev Evropske zveze za dela prosto nedeljo

Cilj nove zveze držav bo v Evropskem parlamentu spodbuditi spremembo zakonodaje glede nedeljskega dela.

Od meseca junija dalje se bodo evropske države povezano borile za dela prosto nedeljo. Takrat naj bi namreč ustanovili 'Evropsko nedeljsko zvezo', ki bo sestavljena iz posameznih narodnih pobud za omenjeno vprašanje. Cilj nove zveze držav bo v Evropskem parlamentu spodbuditi spremembo zakonodaje glede nedeljskega dela. V prvem koraku naj bi se lotili sprememb v nedeljskem delovnem času.

Kot poudarjajo pobudniki zamisli, so dela proste nedelje in zakonsko ustrezno urejen delovni čas izrednega pomena za evropske državljane. Evropska zveza in s tem vse države članice morajo bolje ščititi zdravje, socialno zavarovanje in dostojanstvo vsakega posameznika in prispevati k boljšemu usklajevanju poklicnega in družinskega življenja.

Od leta 2001 so v evropskih državah ustanovili že deset narodnih zvez in pobud za dela proste nedelje, ki jim pripada več kot petdeset organizacij iz gospodarstva, sindikatov, Cerkva in civilne družbe. Najnovejši pridruženi član je Evropsko kartelno združenje krščanskih študentskih društev.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh