Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V letu 2010 umorjenih triindvajset cerkvenih sodelavcev

Objava: 04. 01. 2011 / 11:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

V letu 2010 umorjenih triindvajset cerkvenih sodelavcev

Najbolj znana žrtev je bil predsednik Turške škofovske konference, škof Luigi Padovese.

V letu 2010 je bilo po podatkih iz Vatikana umorjenih skupno triindvajset v duhovni oskrbi dejavnih duhovnikov, redovnikov, semeniščnikov in laikov. Kot je minuli petek poročal tiskovni urad Misijonske kongregacije Fides, so v lanskem letu nasilne smrti svojo zemeljsko pot zaključili škof, petnajst duhovnikov, dva redovnika, dva semeniščnika in trije laiki. Najbolj znana žrtev v minulem letu je bil predsednik Turške škofovske konference, škof italijanskega rodu Luigi Padovese, ki ga je 3. junija lani na njegovem domu v mestu Iskenderun na jugu Turčije do smrti zabodel njegov voznik.

Več kot polovica žrtev, skupno petnajst, je bilo umorjenih v Latinski Ameriki, pet izmed njih v Braziliji. Šest jih je umrlo v Aziji, dva v Afriki. Leta 2009 je število umorjenih cerkvenih sodelavcev doseglo svoj višek v zadnjih desetih letih, saj so predlani zabeležili kar sedemintrideset smrtnih žrtev. Leta 2008 je življenje nasilno izgubilo dvajset ljudi.

Od leta 2001 do danes je bilo med dejavnimi v duhovni oskrbi umorjenih skupno dvesto triinpetdeset duhovnikov, redovnikov, semeniščnikov in laikov.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh