Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V odmaknjenem predelu Nepala ustanovili zdravstveno središče

Objava: 09. 04. 2010 / 07:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V odmaknjenem predelu Nepala ustanovili zdravstveno središče

Po besedah korejskih sester v Nepalu veliko otrok trpi zaradi kožnih bolezni in različnih infekcij, sistem zdravstvenega varstva pa je zelo slabo razvit

Korejske sestre so v neki odmaknjeni vasici v Nepalu ustanovile zdravstveno središče, kjer bodo nudile pomoč revežem, poročajo pri vatikanskem radiu. Center svete Marije za dnevno in zdravstveno oskrbo deluje od velikonočnega ponedeljka, nahaja pa se kakih pet ur vožnje od nepalske prestolnice Katmandu. Sestre, ki jim pri delu pomaga sedem prostovoljcev, so ob odprtju centra za dnevno in zdravstveno oskrbo izpostavile predvsem zdravstvene težave žensk in otrok.

Opozorile so, da v Nepalu veliko otrok trpi zaradi kožnih bolezni in različnih infekcij, vendar bolnišnic skorajda ne obiskujejo, medtem ko so številne ženske zaradi fizično napornega dela pogostokrat povsem izčrpane. Center svete Marije za dnevno in zdravstveno oskrbo ima pet sob. Tri so namenjene zdravstveni oskrbi revežev, dve pa dnevni oskrbi.

Sistem zdravstvenega varstva v Nepalu je izredno slabo razvit. Večina prebivalstva živi v revščini ali pomanjkanju ter se slabo prehranjuje, prav tako so slabo urejene sanitarije in stanovanja mnogih družin. Problem nezadostne zdravstvene oskrbe se pojavlja predvsem na podeželju. Nepal, ki šteje približno sedemindvajset milijonov prebivalcev, po podatkih iz leta 1990 premore vsega skupaj približno sto dvajset bolnišnic, osemnajst zdravstvenih središč in nekaj več kot osemsto zdravstvenih delovnih mest.

Nepal je južnoazijska republika, ki na severu meji na Kitajsko, na jugu pa na Indijo. Ta celinska država je znana predvsem po tem, da se na njenem ozemlju nahaja velik del gorovja Himalaja. Nepal je tudi domovina najvišje gore na svetu, 8.848 metrov visokega Mount Everesta.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh