Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Pakistanu nov umor zaradi domnevnega bogoskrunstva

Objava: 09. 03. 2011 / 10:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Pakistanu nov umor zaradi domnevnega bogoskrunstva

Moškega, ki ga je sodišče oprostilo suma bogoskrunstva, so ustrelili trije islamski gorečneži.

V Pakistanu so ponovno umorili človeka zaradi domnevnega bogoskrunstva. Kot so poročali mediji, so Mohammada Imrana usrelili v neki trgovini v vasi Danada nedaleč od Rawalpindija. Imrana je sodišče februarja oprostilo suma bogoskrunstva. Med njegovimi morilci pa naj bi bili možje, ki so ga sami prijavili zaradi blatenja preroka Mohameda. Le nekaj dni pred tem so islamski skrajneži umorili Šabaza Batija, edinega krščanskega ministra v pakistanski vladi in ostrega kritika zakona o bogoskrunstvu. Zakon za bogoskrunstvo in razžalitev islama predvideva smrtno kazen.

Kot je poročala rimska tiskovna agencija ‘Asianews’, so Imrana umorili trije možje. Eden izmed storilcev je počakal na ulici, njegova pajdaša pa sta stopila v trgovino in izstrelila smrtonosne naboje. Imrama so leta 2009 prijavili, ker naj bi v neki kavarni izrekel slabšalno mnenje o islamu, vendar ga je sodišče zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo.

Že pred tem je sporni zakon o bogoskrunstvu zahteval smrtne žrtve. Ministra Šabaza Batija so v pakistanski prestolnici umorili trije neznanci, januarja je zaradi pozivanja k reformi spornega zakona svojega delodajalca Salama Taseerja, guvernerja province Pundžab, ustrelil njegov telesni stražar.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh