Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'V prihodnost zrimo z zaupanjem v Boga'

Objava: 20. 12. 2010 / 08:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

'V prihodnost zrimo z zaupanjem v Boga'

Papež je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja spregovoril o skrivnosti učlovečenja Božjega Sina v Devici Mariji z vidika svetega Jožefa, ki ga je vernikom predstavil kot zgled optimističnega zrenja v prihodnost.

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu zbrane vernike pozval, naj z zaupanjem v Boga optimistično zrejo v prihodnost. Za zgled jim je postavil svetega Jožefa, ki je v svojo prihodnost zrl pogumno in zaupljivo. Ni poskušal slediti zgolj lastnim ciljem, temveč se je popolnoma prepustil vodenju Božje roke. Sveti oče je vsem vernikom zaželel, da bi tudi v svojem življenju znali razbirati znamenja o Božji prisotnosti. Pred molitvijo angelovega češčenja je spregovoril o skrivnosti učlovečenja Božjega Sina v Devici Mariji z vidika svetega Jožefa, kot ga je opisal evangelist Matej.

Evangelij četrte adventne nedelje nam pripoveduje, da je Jožef prisluhnil Božji volji, ki mu jo je v sanjah razodel angel. Marijo, ki je pričakovala otroka, spočetega od Svetega duha, je vzel za ženo, je poudaril sveti oče in vse duhovnike po svetu zaupal v varstvo rejniku Svete družine. Dejal je še, kako vzor tega zavetnika vesoljne Cerkve vse nas poziva k pogumnem oznanjevanju vere v našem vsakdanjiku.

Verniki, na neobičajno hladno rimsko jutro zaviti do ušes, so v pričakovanju praznikov že lahko občudovali preko trideset metrov visoko jelko, ki krasi osrednji vatikanski trg. Ob koncu nagovora je Benedikt XVI. z okna svoje rezidence vsem zbranim zaželel 'lepo nedeljo ter temeljito duhovno pripravo na veselo in blagoslovljeno praznovanje Božiča'.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh