Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu doslej štiri potrjene okužbe s koronavirusom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 03. 2020 / 14:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2020 / 14:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu doslej štiri potrjene okužbe s koronavirusom

Z novim virusom je okužen tudi britanski princ Charles.

Foto: Vatican Media

V Vatikanu so po uradnih navedbah s koronavirusom trenutno okužene štiri osebe. Poleg okužbe, ki je bila potrjena že 5. marca, so bili izvidi testiranj pozitivni še pri sodelavcu vatikanske carinarnice in dveh uslužbencih Vatikanskih muzejev, kot je sinoči potrdil vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni.

Vse štiri okužene osebe so bile že pred izvidi testiranja iz varnostnih razlogov v karanteni. Trenutno so v italijanskih bolnišnicah ali svojih stanovanjih, je pojasnil Bruni.

Doslej je Vatikan poročal le o primeru v začetku marca, ko so okužbo odkrili v vatikanski ambulanti in jo takoj zatem začasno zaprli ter temeljito razkužili. Po neuradnih podatkih je okuženi sodelavec vatikanskega državnega tajništva.

S koronavirusom okužen tudi britanski princ Charles

Kot poroča STA, pa se je z novim virusom okužil tudi britanski prestolonaslednik princ Charles. Iz njegove rezidence Clarence House so sporočili, da ima princ blage simptome okužbe s covidom-19, sicer pa se počuti dobro. Z materjo, kraljico Elizabeto II., je bil nazadnje v stiku 12. marca, njeno zdravstveno stanje pa je zaenkrat dobro.

Kje se je 71-letni prestolonaslednik okužil z virusom, ni mogoče ugotoviti, saj je imel v zadnjih tednih številne obveznosti in srečanja, so še sporočili iz Clarence Housa. Njegova soproga Camilla se sodeč po rezultatih testiranja ni okužila z novim virusom. Kraljeva zakonca sta v samoizolaciji na svojem domu na Škotskem, princ Charles pa je že pred potrditvijo okužbe zadnje dni delal od doma.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh